avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Am urmatoarea speta.
Avem o matusa care vrea sa lase apartamentul sau unuia dintre nepoti. Matusa respectiva nu are copii, iar singurele sale rude sunt doi nepoti si o cumnata (mama celor doi). Cel caruia vrea sa ii lase apartamentul este cel care ani de-a randul a avut grija de ea asigurandu-i hrana, medicamentatia necesara si un insotitor permanent.
Cei doi nepoti nu se inteleg si nu isi vorbesc de mai multi ani si cu toate ca nu a facut nimic pentru matusa sa are pretentia ca dupa decesul acesteia sa primeasca o parte din averea sa.
Care este cea mai sigura tranzactie (excluzand cea de vanzare cumparare) pentru ca tranferul sa nu fie atacat si desfiintat de cel de-al doilea nepot.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 18 Iulie 2017
aariam_a, utilizator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:51, 18 Iulie 2017
Donatie sau testament intrucat nu sunt mostenitori rezervatari care sa atace actele respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate testament marinvasile marinvasile Sora tatalui meu mi-a lasat prin testament toate bunurile mobile si imobile,eu avand obligatia de a-i asigura \\"intretinerea necesara pe toata durata vietii ... (vezi toată discuția)
Donatie teren agricol de la o matusa cyan cyan am o matusa care vrea sa doneze mie si unui var de al meu 2 ha de teren agricol , cate 1 ha fiecaruia. matusa nu a fost casatorita si nici nu a avut ... (vezi toată discuția)
Mostenire - testament făcut de o persoană fără părinți și fără descendenți dana m. (bv) dana m. (bv) Buna ziua. Am o mătușa (sora mamei) pe care o ingrijesc iar aceasta mi-a facut un testament notarial pe locuinta ei si sa o dobindesc dupa decesul ... (vezi toată discuția)