avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice competenta materiala in procedura somatiei de plata
Discuție deschisă în Achiziţii publice

competenta materiala in procedura somatiei de plata

Va rog sa-mi spuneti care este competenta materiala a procedurii somatiei de plata, care a fost introdusa datorita nerespectarii clauzelor din cadrul unui contract de achizitie publica. Se introduce somatia de plata la Tribunal sectia civila sau sectia contencios administrativ-fiscal?
Cel mai recent răspuns: begonia , utilizator 07:15, 5 Octombrie 2009
Art. 2. - (1) Cererile, indiferent de valoarea obiectului acestora, se depun la judecătorie în cazul celor formulate în materie civilă şi la tribunal în cazul celor formulate în materie comercială.
la contencios...din ce ziceti
puteti s-o trimiteti prin posta si va fi distribuita unde trebuie.
Art. 1
Judecatoriile judeca:
1. in prima instanta, toate procesele si cererile in afara de cele date de lege in competenta altor instante;
2. plangerile impotriva hotararilor autoritatilor administratiei publice cu activitate jurisdictionala si ale altor organe cu astfel de activitate, in cazurile prevazute de lege;
3. in orice alte materii date prin lege in competenta lor.

Art. 2
Tribunalul judeca:
1. in prima instanta:
a) procesele si cererile in materie comerciala al caror obiect are o valoare de peste 1 miliard lei, precum si procesele si cererile in aceasta materie al caror obiect este neevaluabil in bani;


Concluzie: daca valoarea obiectului este pana intr/un mld lei (100.000 RON ) se depun la judecatorie
Buna dimineata!
OUG nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de concesiune de lucrari publice si a contractelor de concesiune de servicii asa cum a fost modificata prin OUG nr. 72/2009 stabileste solutionarea acestor litigii in prima instanta in competenta exclusiva a tribunalului.

„ Art. 286. din OUG nr. 34/2006 — (1) Procesele si cererile privind actele autoritatilor contractante, acordarea despagubirilor pentru repararea prejudiciilor cauzate in cadrul procedurii de atribuire, precum si cele privind executarea, nulitatea, anularea, rezolutiunea, rezilierea sau denuntarea unilaterala a contractelor de achizitie publica se solutioneaza in prima instanta de catre sectia de contencios administrativ si fiscal a tribunalului in circumscriptia caruia se afla sediul autoritatii contractante”

O saptamana minunata !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire garantie de buna conduita andr_georgi andr_georgi Vreau sa formulez o actiune de restituire de catre autoritatea contractanta a garantiei de buna conduit. Care ar fi temeiul de drept? Sa formulez o ... (vezi toată discuția)
Drept procesual civil - competenta materiala si cale de atac dco dco actiune comerciala care are ca obiect plata unei sume de 90.000 . Ca si capat accesoriu s-a solicitat plata unor penalitati in cuantum de 1 % pentru fiecare zi ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala litigiu achizitii publice (anularer acte administrative, suspendare executare contract ) DanyD DanyD Licitatie deschisa , pe baza de oferte, pentru incheierea unui contract de prestari servicii veterinare. Dupa anuntarea castigatorului unui contract de ... (vezi toată discuția)