avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... SOLICITARE
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

SOLICITARE

Am fost dat în judecată de către o Asociaţie pentru neplata cotelor de întreţinere.
Eu am refuzat plata şi am cerut unele explicaţi referitoare la modul de repartizare a unor cheltuieli astfel:
S-au calculat cheltuieli pe suprafaţa de 127,23 mp.
Conform fişa corpului de proprietate a apartamentului este:
Suprafaţa utilă 132,28
Baloane 8,17
Total 140,45 mp
:frantic:Ce fel de expertiză judiciară pot solicita în instantă care să verifice dacă Asociaţia are stabilită cota parte indiviză,dacă are dosar cadastralpentru parțile comune, şi dacă acesta este înregistrat la Oficiul National de Cadastru şi Publicitate Imobiliară
Cel mai recent răspuns: ionica1980 , utilizator 19:48, 20 Iulie 2017
mda, procesul s-a incheiat, din situatia prezentata de expert a rezultat o suma destul de mare in jurul a vreo 60.000 lei pe o perioada analizata de 1 an si jumatate, mi s-au recalculat sumele de plata intradevar, dar eu stau si ma gandesc ca in afara de mine mai sunt in jur de 50 apartamente, care au ramas cu banii dati pe ceva ce nu a fost facut, sau facut pe bani mult mai putini. Aici stau si ma intreb, unde este dreptatea?
Ca sa nu spun ca dupa aproximativ 6 luni, eu apar cu aceleasi sume datorate, pentru ca presedinta imi spune ca trebuie sa platesc pentru a se face recalcularile, in conditiile in care exista o sentinta judecatoreasca.
Anissia, vedeți dacă s-a aplicat și în cazul dvs. Legea 230/2007, art.45, în care anual s-a votat Bugetul de Venituri și Cheltuieli în care s-au inclus și votarea sumelor cerute pentru Fondurile Asociației (de Reparații, de Penalizări, de Rulment). Fără o dovadă a hotărârilor Adunărilor Generale anuale în care să se fi votat acele fonduri, nici Instanțele nu vor accepta să plătiți acele fonduri care n-au fost cerute și votate de nimeni (dacă s-a încălcat acel art.45).
Detalii găsiți aici: www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nereguli aplicare penalitati! MDaniel MDaniel Buna ziua, Numele meu este Oprea Mircea Daniel din Bucuresti. Deoarece eu si Familia nu ne permitem sa platim o Casa de Avocatura, dorim sa apelam la ... (vezi toată discuția)
Statutul asociatiei locatari (acte arhiva) Andrei1313 Andrei1313 Documente pentru constituirea asociatiei de proprietari Ghid de constituire asociatie de proprietari Model Acord de Asociere Model Anexă la Acordul de ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru datorii la intretinere. AdrianF88 AdrianF88 Buna seara la toata lumea! Am si eu o mica problema la care sper sa primesc câteva clarificări din partea dvs! Recent am fost dat in judecata pentru ... (vezi toată discuția)