avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Nu pot plati intretinerea
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Nu pot plati intretinerea

Buna ziua. Din cauza unor popriri pe salariu nu am mai reusit sa ti pasul si cu intretinerea..motiv ptr care asociatia m a dat in judecata. Evident la tribunal s a decis ca sa o platesc. Inca nu mi a venit hotararea acasa dar o astept. Intre timp m am dus sa platesc o prima transa din cei aprox 6000 de lei. Cand am ajuns acolo dl administrator care el e si casier nu a vrut sa mi ia banii pe motiv ca asteapta decizia de la tribunal ca apoi sa vina la mine cu executorul ca sa mi ia banii dar pe toti odata. Asa s a exprimat. Acum eu nu stiu ce sa fac...contul asociatiei nu il cunosc ca sa le bag banii direct si sigur acest domn nu mi l va da..deci ce modalitati de plata am? Stiu ca sunt obligati sa ia banii doar ca nu mi a luat acesti bani.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 13:30, 9 Decembrie 2017
O solutie simpla este trimiterea banilor catre asociatia prin mandat postal. Sunt obligati sa primeasca orice suma sunteti dispus sa platiti. Executarea se face cand nu dovediti nicio intentie de plata si executarea costa si ea, ca sa nu mai vorbim de timpul pierdut, caci demersurile executorului sunt si el lungi (cerere catre instanta pentru titlu executoriu, date de la Evidenta Populatiei, informatii de la ANAF pentru venituri...)
elga50 a scris:
De ce oare oamenii aflați vremelnic în posturi cheie taie și spânzură când se știe că ziua de mâine le poate aduce și lor, ca oameni sunt, o situație de boală, de accident, de pierdere de bunuri imprevizibilă ? Întrebarea este retorica, dar dureroasă.

BRAVO !
Ați motivat exemplar faptul că unii administratori sau șefi de Asociații se cred mici Dumnezei care uită că mai toți românii au multe probleme materiale și au un trai la (sub) limita sărăciei.
Cel puțin ultimele fraze scrise de elga50 sunt formulate extrem de corect și de realist și arată problemele grave din Asociații, care ajung aproape obligatoriu la procese, cu cheltuieli mari și inutile.
De ce refuză primirea banilor acel Administrator, nu cumva face orice e posibil să vi se acumuleze tot mai multe penalizări, pentru a alimenta abuziv Bugetul Asociației, sau poate ... propriile buzunare - n-avem de unde să știm, pentru că pe aceștia nu-i controlează mai nimeni (avem exemple numeroase în Asociația noastră) ?
Cei mai vinovați sunt cei care conduc Asociațiile, deoarece nu-i dau în judecată pe restanțieri după ce au acumulat restanțe maxim un an, hai doi, pentru că dacă ar fi o medie de plată de 50-100 lei pe lună, nu s-ar acumula prea mari datorii. Acești șefi fac orice să treacă timpul și să se acumuleze forțat acele penalizări „criminale” de 0,2%/zi, care sunt surse de abuzuri și de delapidări în Asociații !
Ar trebui ca Primăriile să se implice mai mult, aplicând art. 54, 55 și 56 din Legea 230/2007, pentru că vom mai întâlni situații de „dictatură” în Asociațiile din România.
Ultima modificare: Joi, 20 Iulie 2017
elga50, moderator
:offtopic:
Doamna @Elga50 problemele acestea sunt cauzate de Legea 230/2007 care nu a prevazut nici o cale de a executa asociatiile asa ca un proprietar furat de 100 lei, sa spunem, si care da in judecata Asociatia castiga procesul dar nu poate recupera cheltuielile de judecata, adica ramane in paguba; nu mai spun ca 100 lei nu merita stresul unui proces.
Nu este de mirare ca, in aceste conditii, proprietarii accepta sa fie furati iar conducerile asociatiilor se comporta ca pe mosia lor.
Executarea judecatoreasca este cuprinsa in Codul Civil si in Codul de Procedura Civila, asa ca nu avea de ce sa fie prezentat si in legea 230/2007.
Dar, aveti dreptate, pentru sume mici si care n-ar justifica o intreaga tevatura judiciara, exista cazuri cand se comit abuzuri si castigul unui proprietar in instanta nu este aplicat si in liste.

Singura si cea mai normala atitudine a proprietarului prejudiciat este sa nu plateasca acea suma pentru care asociatia nu-l va putea da in judecata nici in vecii vecilor amin!
De acord ca ar deveni problematica in cazul vanzarii apartamentului, dar si aici exista o cale de rezolvare, totusi.
Scuzele mele, doamna Elga.
Nu m-am exprimat clar. Este vorba de faptul ca in Legea 230/2007 asociatiile nu au prevazut un patrimoniu si, in absenta unui patrimoniu, nu pot fi executate (nu ai ce le lua).

Alte discuții în legătură

Legalitatea fondurilor oprite locatarilor lauriancului lauriancului buna ziua,sper ca ma poate lamuri cineva va rog cu privire la legalitatea unor fonduri speciale care se string de catre asoc de proprietari,,,concrett locuiesc ... (vezi toată discuția)
Proprire pensie si blocare cont pentru plata cheltuielilor de intretinere matileank matileank In 2011 luna octombrie am fost dat in judecata pt plata sumei de 3900 lei cheltuieli de intretinere. decizia instantei a fost sa platesc suma in 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Actualizare debit in recurs GHEORGHIAN GHEORGHIAN Bună ziua, Vă scriu din partea unei Asociaţie de Proprietari din Bucureşti intr. Victor Eftimiu nr.9, cu ... (vezi toată discuția)