avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice DEPUNERE OFERTA LICITATIE PE EMAIL
Discuție deschisă în Achiziţii publice

DEPUNERE OFERTA LICITATIE PE EMAIL

Buna ziua.
Apelez la amabilitatea dvs. in a ma ajuta cu o informatie.
Am depus pe SEAP in catalogul electronis o oferta pena la ora indicata de achizitor (achizitie directa).
Tot achizitorul voia sa depunem acea oferta si pe emailul sau pana la ora indicata de acesta
Problema e ca eu am trimis oferta pe emailul acestuia cu 3 minuteinainte de ora limita de depunere si acesta a primit-o la 10 minute dupa ora limita.
Detin dovada trimiterii emailului de la mine la fata 3 minute de ora solicitata,, acum ma descalifica ca nu am depus in timp util pe emailul acestuia, desi pe SEAP am publicat in catalogul electronic in timp.
Daca contest am vre-o sansa de castig ? Raportat ca acesta preciza ca se vor prezenta ofertele pana la ora x, eu consider ca am prezentat pana la ora x stabilita de acesta (am eu vre-o vina ca a receptionat emailul meu la si 10 minute ? )

Va lultumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Laura Farca , Avocat 13:49, 20 Iulie 2017
Buna ziua,

Ideea este ca riscul depunerii ofertei apartine operatorului economic intotdeauna.

Cu toate acestea, o astfel de masura ar putea fi considerata disproportionata de catre o instanta având in vedere faptul ca totusi oferta a ajuns la timp. Practic, se poate sustine ca o astfel de masura incalca principiul proporţionalităţii aşa cum este reglementat de legea 98/2016 privind achizitiile publice şi asa cum rezulta din jurisprudenta comunitara.

Sansele depind foarte mult de cel care va analiza datele concrete ale spetei.

Toate cele bune,
Laura

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie achizitie directa dancantemir dancantemir Actul administrativ prin care se anuleaza o achizitie directa (demarata prin anunt publicitate in SEAP ) cu depunere oferte la sediul autoritatii contractante ... (vezi toată discuția)
Licitatie-decalare termen depunere oferte mina82 mina82 Buna ziua, Particip la o licitatie cu depunere oferta in SEAP si dupa ce eu am constituit garantia de participare s-a decalat termenul limita de depunere ... (vezi toată discuția)
Cine poate trage la raspundere un operator economic, pentru concurenta neloiala ? ssibiu ssibiu Am dovezi concludente ca un operator economic are acces la catalogul electronic SEAP al unei autoritati contractante, 24/24, astfel ca pentru licitatiile la ... (vezi toată discuția)