avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale DIVIDENDE
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

DIVIDENDE

Am de incasat dividende incepand cu anul 1993 si pana in2004 si am auzit ca daca trec 3 ani si nu le-am ridicat, acestea se prescriu. V-as ruga frumos sa ma lamuriti si pe mine care este adevarul? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ancaangelescu2001 , utilizator 13:16, 19 Ianuarie 2006
Legea nr. 31/1990 republicata - Art. 67. - (1) Cota-parte din beneficiu ce se va plăti fiecărui asociat constituie dividend.
(2) Dividendele se vor plăti asociaţilor proporţional cu cota de participare la capitalul social vărsat, dacă prin actul constitutiv nu s-a prevăzut altfel.
(3) Nu se vor putea distribui dividende decât din beneficiile reale.
(4) Dividendele plătite contrar dispoziţiilor de mai sus se vor restitui.
(5) Dreptul la acţiunea de restituire a dividendelor se prescrie în termen de 3 ani de la data distribuirii lor.
(6) Dividendele care se cuvin după data transmiterii acţiunilor aparţin cesionarului, în afară de cazul în care părţile au convenit altfel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividendele se mai prescriu dupa 3 ani? cccristina cccristina am si eu o intrebare ..dividendele se mai prescriu dupa 3 ani/?am citit legea 31/1990 si nu prea inteleg precizez ca dividendele sunt din 2005 si anul ... (vezi toată discuția)
Profit microintreprindere laviluca laviluca Buna seara, Profitul unei microintreprinderi este egal cu Venituri - Cheltuieli (indiferent daca sunt deductibile sau nedeductibile)? Nelamurirea mea este ... (vezi toată discuția)
Dividende danielandrei danielandrei Exista vreo restrictie de distribuire dividende in primii ani ai existentei unei firme? De genul primilor 3 ani de la infiintarea unei firme (vezi toată discuția)