avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare firma

Am o firma romaneasca proprietara unei firme din strainatate. Pot vinde firma romaneasca, in Romania ,cu toate activele din strainatate si cum se va impozita suma primita?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:24, 30 Septembrie 2009
Puteti cesiona societatea persoana juridica romana. Patrimoniul acesteia este alcatuit si din participatiile sale la societatea persoana juridica straina.
Suma incasata de d-voastra. o veti declara la fisc si se va impozita cu 16%.
Gabriel are foarte mare dreptate insa, de foarte multe ori , este o foarte mare diferenta dintre valoarea care se inregistreaza in acte ca pret al cesiunii si valoarea reala la care se instraineaza societatea!B-) Diferenta care este neimpozabila deoarece nu apare in nici un fel de documente!
:D
SUCCES!
=D>
da se poate vinde societatea si suma incasata se impoziteaza cu 16%.
Puteti vinde firma romaneasca, in Romania ,cu toate activele din strainatate , iar impozitul este de 16 % .

Valoarea impozitului depinde in mare masura de dumneavoastra asa cum a subliniat domnul Mihai Grigore .

Bineinteles ca mai depinde si de cui vindeti firma si modalitatea aleasa pentru instrainarea partilor sociale sau actiunilor .

Nu ne-ati spus ce fel de organizare juridica are firma respectiva !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura vanzare parti sociale grandanat grandanat Speta: Societate comerciala SRL, 2 asociati 50-50. Care e procedura de transfer a partilor sociale de la un asociat la celalalt? Practic cesionarea a jumatate ... (vezi toată discuția)
Vanzare a unei parti dintr-un srl loredana501 loredana501 As avea si eu nevoie de cateva info...va rog...Avem un SRL cu 4 asociati dintre care unul este si administrator.Srl-ul are 2 firme in componenta care ... (vezi toată discuția)
Cumparare parti sociale annymary annymary Buna ziua. imi poate spune cineva cum se procedeaza in cazul in care intr-un srl sunt 2 asociati, unul are 90%, celalalt 10%, si cel cu care are 10% vrea sa-i ... (vezi toată discuția)