avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nedeclarare pret real contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nedeclarare pret real contract vanzare cumparare

Buna ziua. M-am hotarat sa achizitionez un apartament de 42mp, la pretul de 34000€, cu plata cash. Proprietarii doresc sa declaram la notar suma de 10000€, pentru ca tranzactia sa nu fie trecuta prin banca, si pentru ca ei sa nu mai fie nevoiti sa achite impozitul pe suma cuvenita. La ce riscuri m-as expune eu ca si cumparator in acest caz? Mentionez ca proprietarul de drept al apartamentului este tatal sotiei din cuplul care locuieste momentan in imobil.
Si as mai avea o intrebare. In momentul in care eu voi depune suma de 34000€ in banca pentru eventualul transfer, banca ar putea sesiza organele fiscale datorita depozitului mare? Eu am lucrat in afara tarii mai multi ani, si cu acte, dar mai mult fara, la fel si prietenul meu, plus ajutor din partea parintilor lui, astfel am strans suma aceasta. Este posibil sa fim nevoiti sa dam explicatii la fisc cu privire la provenienta banilor in conditiile in care nu avem venituri inregistrate in tara de mai multi ani?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: AlexGM , utilizator 20:27, 23 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
1. Ma indoiesc ca notarul sa accepte asta avand in vedere ca in contract se va trece obligatoriu macar pretul MINIM din grila lor.
2. E bine sa fioti corecta cat de cat!
Care impozit?
A fost eliminat impozitul la vanzarea locuintelor.
N-ar trebui sa acceptati cerinta vanzatorului, ar trebui sa treceti corect sumele in contract.Referitor la bani, banca cu siguranta va intreaba de provenienta lor, veti declara adevarul, ca sunt bani proprii ce provin din economii.Este interzisa plata in numerar intre persoane fizice pentru sume mai mari de 50000 lei.
1. Din februarie 2017 nu se mai percepe impozit la vânzări, decât pentru tranzacțiile mai mari de 450.000 lei.
2. Dvs oricum platiti actele, indiferent de pret. Deci, de ce să nu îl declarați pe cel real? Mai ales ca aveti si posibilitatea de a păstra dovada plății (documentul bancar).
3. Presupunând prin absurd ca inca s-ar mai plăti impozit. Dvs dati o căruță de bani: 34.000 euro+ onorariul notariat + taxa de intabulare. Macar vânzătorul sa-si plateasca impozitul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu doar la fisc, ci si la alte organe judiciare.....banca are obligatia de a va intreba de unde provine banii, iar tranzactiile peste 15.000 euro se raporteaza si la Oficiul National pentru Spalarea Banilor....daca dorm unele dintre aceste institutii, nu se stie cand se pot trezi sa va intrebe de sanatate, pana cand se prescrie fapta...iar infractiunea este in zona penala.
Si care este infractiunea din zona penala din acest caz ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata catre notar tutunarudenisa tutunarudenisa La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Cumparare garsoniera cu banii la notar cataleata cataleata Buna ziua, Dorim sa cumparam o garsoniera si vom achita 15000 de euro,dar vanzatorii nu vor prin banca ci banii cash.Putem sa trecem in acte suma de 10000 de ... (vezi toată discuția)