avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dezinsectie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dezinsectie

Buna ziua. De cateva luni au inceput sa apara gandacii de bucatarie si cei de canal. Am luat solutii si aparate speciale, insa fara efect. Apar zilnic. Am contactat o firma de dezinsectie, doar ca unii locatari(cei care ziceau acum cateva zile ca au plin de gandaci in bucatarie) nu vor sa faca aceasta dezinsectie. Ce solutii sunt sa ii oblige sa fie de acord cu acest lucru?
Cel mai recent răspuns: Almaris , utilizator 22:20, 25 Iulie 2017
De obligat, nu-i poate nimeni obliga sa-si faca dezinsectia in mod individual, dar dv. puteti sa va procurati un insecticid care sa faca fata invaziei din vecini. Va recomand cu caldura MaxForce IC de la Bayer. Este imbatabil si nu consider ca fac publicitate unui produs de care avem toti nevoie atunci cand nu gasim intelegere intre semeni.
[ link extern ]
Va garantez ca nu va va mai interesa cati gandaci au vecinii.
Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,exista legislatie specifica care prevede
-Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.
-Legea nr. 344/31.05.2002privind stabilirea si sanctionarea contavenientilor la normele legale de igiena si sanatate publica: art.11 - este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 RON (20.000.000 ROL) la 8.000 RON (80.000.000 ROL) neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizarii
@ynocentta
Actele normative de care vorbiti se refera la persoane juridice.
In topicul nostru utilizatoarea vorbeste despre vecini, persoane fizice.
Raspundeti, va rog, strict la tema deschisa, nu de subiecte paralele.
ynocentta a scris:

Fiind vorba despre imobil de locuit in comun,exista legislatie specifica care prevede
-Ordinul MS nr. 536/1997 care prevede efectuarea lucrarilor de dezinsectie ori de cate ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni, iar deratizarea se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni, de preferat primavara si toamna.
-Legea nr. 344/31.05.2002privind stabilirea si sanctionarea contavenientilor la normele legale de igiena si sanatate publica: art.11 - este contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 RON (20.000.000 ROL) la 8.000 RON (80.000.000 ROL) neefectuarea periodica, conform normelor de igiena, a dezinsectiei si deratizariiAm citit ordinul 536/1997 si textul face referire la unitatile de folosinta publica. La art.48 se mentioneaza care sunt acestea:

'' Art. 48.
Prezentele norme de igienă se aplică categoriilor de instituţii în care se desfăşoară activităţi social-culturale, colectivităţilor temporare de muncă sau de recreere, precum
şi unităţilor în care se efectuează prestări de servicii pentru populaţie, denumite în continuare unităţi. ''


Asociatiile de proprietari sunt mentionate la art.147: ''Cetăţenii cu gospodării individuale şi Asociaţiile de Locatari au obligaţia de a asigura combaterea şi stingerea focarelor de artropode şi rozătoare vectoare de maladii transmisibile şi/sau generatoare de disconfort din gospodăria proprie sau din spaţiile pe care le deţin.''

Fara a se mentiona intervale de timp pentru dezinsectie sau deratizare, de unde se poate intelege ca lasa la latitudinea asociatiilor sa faca de cate ori este necesar. Nu vad nicio obligatie legala a asociatiilor de proprietari de a face dezinsectii la intervale specifice de timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte obligatorii firma c.h c.h buna ziua! recent am deschis un magazin de decoratiuni si am inteles ca sunt obligata sa inchei un contract de deratizare, dezinfectie si dezinsectie, precum ... (vezi toată discuția)
Deratizare magazin ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE Buna ziua, poate sa imi spuna cineva daca exista vreo prevedere legala cu privire la deratizarea in magazinele de imbracaminte si incaltaminte? multumesc (vezi toată discuția)
Curatenia in asociatie RalucaPopa28 RalucaPopa28 Buna ziua. M-am mutat de curand pe [editat]. Apartamentele de aici sunt prevazute cu iluminatoare. Adica bucataria si baia dau spre acest iluminator, practic o ... (vezi toată discuția)