avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mentenanta ansamblu rezidential
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mentenanta ansamblu rezidential

In urma cu trei ani am cumparat un apartament intr-un ansamblu rezidential. Prin contractul de vanzare-cumparare mi-am asumat plata unei taxe de mentenanta in cuantum de 30 de euro pe luna timp de 99 de ani, in acesti bani intra curatenie(atat in bloc cat si afara), curentul spatiilor comune, paza si supraveghere video.
Serviciile asumate de dezvoltator prin plata acestei taxe nu prea sunt prestate, in sensul ca femeia de serviciu trece din an in paste sa faca curat pe scara, camerele de supraveghere nu functioneaza, becurile arse nu se schimba, etc.
Avand in vedere ca nu exista o asociatie si dezvoltatorul isi asuma aceste servicii, in ce fel as putea sa-l trag la raspundere pentru faptele descrise mai sus?
Am dreptul sa-i solicit un desfasurator al cheltuielilor efectuate din aceste taxe adunate de la toti locatarii? In mod normal suma stransa ar trebui folosita toata in ingrijirea complexului?
De asemenea, la momentul semnarii ne-a vrajit cu anumite servicii aferente complexului, precum:
1. microbuz pana la bulevardul principal, care a functionat pana acum 3 luni.
2. piscina contracost, care momentan este inchisa si nici nu au intentia sa o mai deschida desi a functionat 2 ani;
3. sala de fitness, care la fel este inchisa si ea
Am vreo posibilitate prin care sa-i trag la raspundere pentru faptul ca la momentul achizitionarii apartamentului, mi-au prezentat aceste beneficii ale complexului si pe care acum nu pot sa le mai folosesc. Recunosc faptul ca, ka momentul alegerii apartamentului au contat foarte mult aceste servicii extra de care acum nu mai beneficiez.

va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Vineri, 21 Iulie 2017
CatalinaO, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:36, 23 Iulie 2017
In temeiul clauzelor contractual asumate,notificati oficial dezvoltatorul pentru asigurarea serviciilor pe care le achitati lunar,dar care in fapt nu sunt prestate
Incercati sa desfasurati demersuri pentru infiintare asociatie de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la administratie Adina Serac Adina Serac Buna seara! Locuiesc intr-un complex administrat de dezvoltator, dar si de o administratie individuala. Apartamentul achizitionat este sub administratia ... (vezi toată discuția)
verificare firma de administrare bloc Mihamiha88 Mihamiha88 Buna ziua,am urmatoarea situatie si intrebare:Suntem un complex cu mai multe blocuri ce am contractat o firma care sa se ocupe de administrarea lor.Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Plătesc, la dezvoltator, taxă de mentenanță a imobilului prea mare și aș vrea s-o renegociez sau să întrerup contractul. ce pot face dacă mi-ar bloca utilitățile din acest motiv? alexwtf alexwtf Buna ziua, Am achizionat de curand un apartament intr-un imobil direct de la dezvoltator. Pentru utilitati am facut contract individual cu fiecare dintre ... (vezi toată discuția)