avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plătesc, la dezvoltator, taxă de mentenanță a ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plătesc, la dezvoltator, taxă de mentenanță a imobilului prea mare și aș vrea s-o renegociez sau să întrerup contractul. Ce pot face dacă mi-ar bloca utilitățile din acest motiv?

Buna ziua,
Am achizionat de curand un apartament intr-un imobil direct de la dezvoltator. Pentru utilitati am facut contract individual cu fiecare dintre furnizori ( apa, lumina, gaze ).
Dezvoltatorul imi cere o taxa lunara de mententata ( in urma unui contract care se semneaza anual ), cu care nu mai sunt de acord in sensul ca este prea mare pentru ce servicii presteaza ( Gunoi, curatenie, paza, supraveghere video ). As vrea ca de anul viitor sa renegociez aceasta suma, iar in cazul in care nu este de acord vreau sa refuz sa mai semnez contractul, implicit nu imi mai poate emite facturi fiscale. ( mentionez ca in imobilul respectiv nu exista asociatie de proprietari infiintata, pentru ca nu sunt suficienti proprietari). Intrebarea este daca au dreptul sa imi intrerupa ei alimentarea cu apa, gaze sau lumina ca sa ma oblige sa semnez contractul de mentenanta. Asa cum am spus, am contracte cu toti furnizorii, insa instalatiile sunt ale dezvoltatorului, practic ar bloca furnizorii de utilitati sa imi ofere serviciile pentru care ii platesc. Daca de ex. imi va inchide robinetul de apa de pe scara din dreptul apartamentului, am ce sa fac dpdv juridic ?

Multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 14:48, 11 Noiembrie 2019
Buna ziua,
Nu exista trei proprietari la nivelul acelui imobil pentru a infiinta o asociatie?
Daca da...discutati cu acestia, infiintati una si apoi va gospodariti cum doriti...
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia de Proprietari se infiinteaza de la 3 ap in sus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrare bloc fara asociatie de proprietari georgiana486 georgiana486 Buna ziua, As dori sa va intreb daca se poate administra un bloc fara a crea o asociatie de proprietari. Ideea este ca suntem un bloc nou construit, mic, de ... (vezi toată discuția)
Contract cu furnizorii... pandatao pandatao Buna ziua! As vrea sa stiu daca este obligatoriu ca asociatia de proprietari sa aiba contract/conventie cu furnizorii de energie electrica,de ... (vezi toată discuția)