avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Promisiune de vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Promisiune de vanzare-cumparare

Buna ziua.Am facut o promisiune sinalagmatica de vanzare cumparare pentru un garaj care este inclus pe CF-ul unui apartament.Pretul garajului a fost platit integral in momentul semnarii actelor la notar.In acest moment,vanzatorul tergiverseaza semnarea contractului pe motiv ca nu poate face dezmembrarea din cauza ca pe CF are o suprafata diferita de suprafata calculata de topometrist.Intrebarea mea este daca vanzatorul poate cere anularea promisiunii de vanzare cumparare pe acest motiv si care ar fi modalitatea de revolvare a problemei?
Cel mai recent răspuns: characlan11 , utilizator 22:26, 22 Iulie 2017
NU are ce sa invoce. Atunci cand promitentul vanzator a semnat promisiunea bilaterala, stia ce are de facut si si-a asumat obligatia de a face, prin semnarea acelui antecontract. Altceva in afara de ce vi s-a raspuns sunt amanunte, detalii, cu privire la care trebuiesc vazute actele dvs.
multumesc,am inteles

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarea promisiunii in cartea funciara SaraK SaraK Buna, Am o nelamurire legata de urmatoarele clauze dintr-un contract de rezervare: [i]4.1 Promisiunea nu va fi notată în Cartea Funciară. În cazul ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare imobil Issabella99 Issabella99 Buna ziua!Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui imobil la notar.In antecontract ,notarul a cerut notarea promisiunii bilaterale de vanzare ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui ... MonicaGab MonicaGab Buna ziua, Am incheiat o promisiune de vanzare cumparare a unui apartament si la recomandarea notarului nu am solicitat notarea in cartea funciara. Ulterior, ... (vezi toată discuția)