avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Plata impozitului casa pe numele unei persoane decedate
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Plata impozitului casa pe numele unei persoane decedate

Buna ziua,
Pe rolul de la primărie este trecută bunica mea care a decedat acum o lună și nu este platit impozitul pe anul trecut și anul acesta pentru casa și teren agricol. Singură moștenitoare (mama mea) nu a făcut succesiunea inca.
Întrebarea mea este următoarea : trebuie platit impozitul restant daca nu este făcută succesiunea sau se anulează pentru că este decedată?
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:46, 23 Iulie 2017
Trebuie achitate toate debitele in evidenta
Mostenitorii titularului de rol fiscal,la acceptarea masei succesorale accepta atat activul=
bunurile decedatului dar si pasivul=datoriile acestuia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme fisc gabriel_jianu1988 gabriel_jianu1988 Mama mea a decedat fiind restanta la fisc cu impozitul pe venit (suma totala de aproximtiv 2400 lei). Era persoana fizica autorizata. Am fost avertizat sa ... (vezi toată discuția)
Impozit decedati arcu71 arcu71 Am urmatoarea problema : --socrul meu a decedat in anul 2006 iar acum in 2015 i-a venit o instiintare de plata cu impozitul pe un teren ( impozit din 2005 ... (vezi toată discuția)
Proprietar decedat- cine plateste impozitul? cercetasul cercetasul In anul 1992 bunicii sotiei au arendat un teren unei firme si nu au mai platit impozitul anual. De atunci, acestia au murit, la fel si mostenitorii directi( ... (vezi toată discuția)