avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Scoaterea autovehiculului de la impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Scoaterea autovehiculului de la impozit

Am avut o masina care am duso la fier vechi dar nu am luat nici o chitanta de acolo pe ia. Cum pot sa o scot de la impozit? sunt la zi cu impozitul masini.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:53, 23 Iulie 2017
Desfasurati demersuri sa obtineti de la operatorul economic document justificativ pentru predarea primirea vehiculului,document in baza caruia puteti radia de pe rol fiscal auto
Mai intai ar trebui sa scoateti mesajul dublat! Cred ca aveti nevoie de un certificat de distrugere a masinii si cu el faceti radierea din circulatie si apoi scoaterea din evidenta.
Sunt doi pasi pe care va trebui sa ii parcurgeti>
1. Mergeti la Administratia financiara de care apartineti si solicitati radierea de la plata a automobilului (atentie! trebuie completata o cerere tip, si depuse o serie de copii dupa alte documente cerute si in original precum si absenta oricaror datorii catre bugetul de stat).
2. Cu rezolutia de la administratia financiara trebuie mers la Politie (sediul din Pipera,pt. Bucuresti) unde sa solicitati Radierea din circulatie a automobilului (aici veti depune deasemenea o cerere tip, talonul si cartea de identitate in original, precum si placutele de inmatriculare).

Dupa toate acestea faptul ca pastrati automobilul sau il duceti la casat tine doar de optiunea dvs. Oricum cei care deja vi l-au casat trebuia sa vada cele 2 radieri precum sau macar dovada ca acesta v-a apartinut.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concret dv ati predat auto la unitate fier vechi dar nu ati solicitat document justificativ
Puteti solutiona radierea auto,incheind declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detineti in fapt si in drept bunul mobil,urmare predarii la unitate specializata
In baza declaratiei notariale,solicitati la autoritatea fiscala radierea auto pe proprie raspundere
Autoritatea fiscala va dispune radioerea auto dupa achitarea eventualeor debite in evidenta
Cu documentul emis de administratia fiscala solicitati la SPR evidenta auto,radierea din circulatie a vehiculului cu datele de identificare din CIV

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere din evidenta a unui autovehicul distrus cctm cctm Buna, Parintii mei au avut o Dacie 1310 pe care au dat-o in folosinta unor presupusi prieteni de familie dintr-un sat. Acesti asa zisi prieteni de familie, ... (vezi toată discuția)
Radiere fiscala auto de la taxe si impozite locare margineanumihaela margineanumihaela Buna ziua. Acum 7 ani am instrainat un autoturism Dacia, fara a intocmi contract de vanzare cumparare( lipsa timp...) iar certificatul si cartea de identitate ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism dus la fier vechi liviubonta liviubonta Detin o masina din 1992 inmatriculata in romania, pe care in anul 2011 am taiato bucati si am duso la un centru de fier vechi. Cum am duso asa, nu am primit ... (vezi toată discuția)