avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Posibilitati reziliere Contract de arenda\"
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Posibilitati reziliere Contract de arenda"

Buna ziua,
Mama soacrei mele a incheiat un contract de arenda in 2009 pe o durata de 20 ani cu o societate agricola locala.
Anul trecut aceasta a decedat si fiica acesteia, soacra mea, doreste sa mute acel lot de pamant la o alta asociatie agricola.
Problema noastra este: cum am putea rezilia acest contract in conditiile in care la capitolul "8. Incetarea contractului" apar doar urmatoarele:
"8.1. Contractul inceteaza la expirarea termenuluipentru care a fost arendat terenul numai daca a fost notificata intentia de neprelungire a duratei contractului.
8.2. In cazul mortii arendasului, contractul de arenda va continua cu mostenitorii acestuia, conform art. 21 indice 1 din Legea nr. 16/1994, cu modificarilee si completarile ulterioare.
8.3. Contractul de arendare poate fi cesionat sotului coparticipant la exploatarea terenului arendat sau descendentilor lor care au implinit varsta majoratului, conform art. 21 din Legea nr. 16 / 1994, cu modificarile si completarile ulterioare respective succesorilor in drepturi ai arendasului
"
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2017
parintily, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 13:19, 23 Iulie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Notificati URGENT in scris actualul arendas ca denuntati acel contract.
Stabiliti cu un termen civilizat (Functie de cultura existenta acum pe teren) pentru eliberarea acelui teren si incheiati contract, dupa aceia cu noua societate.
ATENTIE, Notificarea o adresati in scris si luati numar de inregistrare. Daca nu vor sa o primeasca asa o transmiteti prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Ultima modificare: Duminică, 23 Iulie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@parintily, denuntarea unilaterala ca mod de incetare a contractului de arendare nu este aplicabila in materia arendarii. De ce? Deoarece arendarea se incheie pe o durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea unui contract de arendare septimius septimius sunt o unitate scolara care in 2010 am incheiat un contract de arendare cu o socetate comerciala,iar astazi ,administratorul socetatii doreste sa refacem ... (vezi toată discuția)
Comodat pt un teren arendat Raddu Raddu Buna ziua. Am in folosinta printr-un contract de arendare un teren agricol. Pot transmite dreptul de folosinta ctre un tert printr-un contract de comodat sau o ... (vezi toată discuția)
Contrat de arendare alexuta123456789 alexuta123456789 Buna ziua!Cine ma ajuta si pe mine cu un model ' contract de arendare' dupa noua lege .(sa fie varianta care a intrat in vigoare )mULTUMESC FRUMOS (vezi toată discuția)