avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestare martor
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestare martor

Buna ziua,

Martorul care va fi propus de reclamant in cauza de divort impotriva mea a fost acuzat si sanctionat administrativ pentru declaratii mincinoase si calomnie acum 36 de ani. Nu detin numarul dosarului si data certa a sentintei.

1. Mai exista vreo sansa ca acest dosar sa fie arhivat?
2. Daca exista, pot solicita o copie, eventual prin reprezentant legal, avocat?
3. Pot contesta in instanta credibilitatea martorului pe baza sentintei din acel dosar?

Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 24 Iulie 2017
miruna_albu, utilizator
Cel mai recent răspuns: miruna_albu , utilizator 16:50, 24 Iulie 2017
Buna ziua,
A fost atunci sanctionat administrativ!
Nu are relevanta acum
Daca aveti impresia ca va depune o marturie mincinoasa va puteti adresa instantei (direct sau prin avocat) pentru a se transmite un dosar la parchet privind aceasta infractiune.
Cele prezentate de dvs.nu se incadreaza in cauzele ptr.care o persoana nu poate fi ascultata ca martor(Art.315 NCPC).Daca considerati ca, martorul respectiv minte,puteti formula plangere penala conf.art.273 NCP.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rudenie martori cerebel33 cerebel33 Buna ziua,as dori o lamurire in urmatoarea situatie: Conform dispoz. art. 315 NCPC: (1) Nu pot fi martori: 1. rudele si afinii pana la gradul al treilea ... (vezi toată discuția)
Retragerea marturiei mincinoase in proces civil iuliandum iuliandum Este posibila retragerea marturiei data in cazul unui proces civil? Care este procedura si in baza carui articol din Codul civil sau Codul de procedura civila ... (vezi toată discuția)
Se pedepsete marturia mincinoasa conform art 273 ncp? fanusteff fanusteff buna dimi am fost implicat intr-un proces pt ordin de protectie care a fost respins ca fiind nefondat soacra a fost citata ca martor si a facut ... (vezi toată discuția)