avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil cu 2 proprietari la cererea unuia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil cu 2 proprietari la cererea unuia dintre ei

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti unde trebuie sa ma adresez in cazul in care sunt proprietar 95% pe contractul de vanzare - cumparare a unui imobil, iar o alta persoana din familie detine 5% din imobil si doresc vanzarea bunului imobil in vederea obtinerii sumei aferente conform procentajului de proprietate personal de pe contractul de vanzare cumparare.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: burloi84 , utilizator 12:54, 25 Iulie 2017
La un birou notarial trebuie sa va adresati.
~ Conținut șters la cerere ~
La biroul notarial se afla contractulin sine. La actiunea de vanzare a proprietatii nu este necesara si semnatura tuturor proprietarilor specificati in contract? Ce solutie exista in cazul in care celalalt proprietar nu este de acord cu vanzarea? Trebuie sa ma adresez judecatoriei de pe raza sectorului in care este situat imobilul sau in caresunt domiciliat?
Si in cazul in care nu doresc achizitionarea bunului, doresc doar vanzarea imobilului si obtinerea cotei parti cuvenita prin contract in ce mod ma pot adresa instantei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare garsoniera tutunarudenisa tutunarudenisa Ce acte imi trebuiesc pentru a putea incheia un contract de vanzare-cumparare, pentru o garsoniera ? Cum aleg notarul care sa nu mi ia pielea de pe mine , ... (vezi toată discuția)
Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)