avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... creanta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

creanta

As dori sa aflu ce inseamna mai clar "creanta certa" (nu ma refer la limbajul comun).
Din punctul cui de vedere o creanta este certa?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:27, 29 Septembrie 2009
peraspera a scris:

As dori sa aflu ce inseamna mai clar "creanta certa" (nu ma refer la limbajul comun).
Din punctul cui de vedere o creanta este certa?


Art.379 al 3 c.pr.civ.,este cel mai in masura sa raspunda la intrebarea dvs.:
"..............................................................................................................................
Creanta CERTA este aceea a carei existenta,rezulta din insusi actul de creanta sau din alte acte chiar neautentice,emanate de la debitor sau recunoscute de dansul"
Creanta mai trebuie sa fie lichida conform aliniatului urmator-al.4:
"Creanta este LICHIDA atunci cand catimea ei este determinata de insusi actul de creanta sau cand este nedeterminabila cu ajutorul actului de creanta sau si a altor acte neautentice,fie emanate de la debitor,fie recunoscute de dansul,fie opozabile lui in baza unei dispozitii legale sau a stipulatiilor continute in actul de creanta,chia dac prin aceasta determinare ar fi nevoie de o osebita socoteala"

Pentru a fi executata o creanta trebuie sa indeplineasca conditiile stipulate mai sus si prevazute in mod expres de lege,ca si conditia de exigibilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere masa credala Boris_B Boris_B Buna, Am primit o notificare de inscriere la masa credala ptr o factura pe care eu am trimis-o prin posta cu confirmare in urma cu ceva timp. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Termen de plata breman breman Daca vreau sa lucrez cu firme la care sa le dau un termen de plata de 7 zile (adica sa le dau azi marfa si sa mi-o plateasca dupa 7 zile) cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante apeiron2 apeiron2 As vrea sa va intreb daca ar merge sa ma folosesc de ordonanta de plata in cazul recuperari creante intre pers juridica si pers. fizice in baza unor ... (vezi toată discuția)