avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita apartament
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita apartament

Buna .

Dupa ce mi sa cesionat un credit de la o banca unei firme de recuperare creante , sa pus poprire pe salarii , se retin bani lunar , sa pus sechestru pe apartament si masina , s-a evaluat apartamentul , acum sa scos si la licitatie apartamentul de catre executorul judecatoresc . Stiu ca trebuia sa fac contestatie la cam toate ce am expus mai sus , dar din lipsa de bani nu mi-am permis , intrebarea mea este : poate executorul judecatoresc impreuna cu firma de recuperare sa ne ia apartamentul ? Este singurul spatiu de locuit care il detin impreuna cu sotia mea si cei 3 copii minori . Nu este vorba de un credit cu ipoteca sau ipotecar , ci de unul de nevoi personale in valoare de 11100 franci elvetieni . Astept cu sufletul la gura un raspuns de la orisicine care ne poate indruma in aceasta problema . Cu stima si respect .
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:22, 27 Iulie 2017
Din pacate puteti fi executat imobiliar. Indicat ar fi fost sa apelati la serviciile unui specialist pentru studierea contractului ( titlului executoriu ). Daca aveti cum sa platiti si sa diminuati suma restanta, ar fi si mai bine. Incercati sa vindeti masina, sa obtineti o suma de bani de undeva si sa scadeti suma - eventual sub plafonul de 10.000 lei.
Singura solutie juridica ramane contestatia la executarea propriu zisa in termen de 15 zile de cand ati luat la cunostinta de inceperea executarii silite sau, contestatia la titlu care se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.[Art.715(3)NCPC].Creditorul si executorul judecatoresc va pot executa apartamentul si orice alte bunuri mobile/imobile/venituri/ ptr.recuperarea integrala a debitului(capital+dobanzi+penalitati+chelt.executare)chiar daca nu aveti ipoteca pe imobil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar executare Eugen1007 Eugen1007 Buna ziua, Am avut un credit de nevoi personale in franci elvetieni, pe care nu am mai putut sa il achit. Creditul a fost dat in executare cate un birou ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil ipotecat ektcib ektcib societate avem un apartament care a fost scos la vanzare de catre executor judecatoresc pt. un creditor, dar acest apartament mai are si ... (vezi toată discuția)