avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Fals in Declaratiile facute in Instanta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Fals in Declaratiile facute in Instanta

Este pe rol un proces in cadrul caruia au fost facute o serie de afirmatii neconforme cu adevarul. Am rugat cealalta parte atat in privat cat si printr-o cerere de clarificare a declaratiilor facuta in Instanta sa isi revizuiasca declaratiile pentru ca au impact direct asupra deciziilor care se iau. In Instanta si-a nunantat putin pozitia fara insa sa sa-si revizuiasca declaratiile de fond.
In privat a catalogat demersurile mele de solutionare amiabila drept santaj si amenintare si mi-a blocat nr de tel, sabotand relatiile personale ale minorilor cu tatal lor.
In fapt este vb de mama copiilor mei care printre altele a afirmat in actele de la Instanta ca am fost dupa copii doar 1 singura data, cand in fapt am fost dupa ei si i-am luat la domiciliul meu de 7 ori in decursul unui an, cumuland aproximativ 3 luni.

Cum demersurile mele in privat de pana acum de a solutiona amiabil au fost fara rezultat pozitiv ma gandesc sa intentez proces separat pentru fals in declaratii in cadrul caruia sa dovedesc clar si fara echivoc de cate ori am fost dupa copii. Am uitat sa mentionez ca folosindu-se de astfel de declaratii neconforme cu adevarul a cerut in Instanta sa aiba singura Autoritatea parinteasca.

Daca intentez proces pentru Fals in Declaratii care ar fi procedura?

In esenta ma intereseaza un document care sa reflecte clar si fara echivoc de cate ori am fost dupa copii, cat timp am fost impreuna, pentru ca este posibil ca si pe viitor sa mai ajungem in instanta si vreau ca lucrurile sa fie clare.

Este posibil sa fac acest lucru si fara sa dovedesc ca a mintit in acte oficiale? Este totusi mama copiilor mei si ma gandesc ca pe viitor ar putea sa aiba un impact negativ asupra ei daca dovedesc ca a mintit in Instanta.

Cel mai recent răspuns: Chris79 , utilizator 15:39, 2 August 2017
Lasand deoparte disensiunile dintre noi si de faptul ca in ultima vreme am impresia ca se foloseste de copii ca si unelte de razbunare personala, cat am fost impreuna si-a dat interesul fata de copii sa le fie bine.

Si am fost de acord sa le ramana cu ea. In acelasi timp de aprox un an se depasesc limite morale si de bun simt cand vine vorba de respectarea drepturilor copiilor la relatii personale, ca sa nu le mai mentionez pe cele legale.

Inteleg ca isi doresc un tata spectator, fara drept de decizie si neimplicat in ce-i priveste pe copii, lucru cu care nu sunt de acord.

De aici si declaratiile neconforme cu adevarul legate de nr de vizite, bani, etc. probabil ca sa obtina singura Autoritatea Parinteasca.

Se poate intenta proces pentru ca am fost chemat in Instanta pe Nedrept? Asta dupa ce dovedesc falsul in declaratii si contributiile financiare pentru copii.

Trebuie sa iau atitudine pentru ca risc ca pe viitor sa am parte de alte astfel de actiuni in instanta nefondate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals in declaratiile de la instanta - proces pentru dovedire Chris79 Chris79 Sunt intr-un proces , intentat de partea adversa in care s-au facut declaratii neconforme cu adevarul. Presupun ca intentia a fost de a miza pe buna credinta ... (vezi toată discuția)
Fals in declaratii socrate111 socrate111 Buna seara .Imi puteti spune daca reclamantii care prin actiunea inaintata Instantei declara o serie de neadevaruri pot fi atrasi in raspundere penala in ... (vezi toată discuția)
Fals intelectual ContSters184021 ContSters184021 1.Daca un politist atesta intr-un proces-verbal fapte si imprejurari necorespunzatoare adevarului sau omite (cu intentie si buna stiinta) detalii esentiale, ... (vezi toată discuția)