avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale aport actiuni la capitalul social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

aport actiuni la capitalul social

Se poate aduce aport la capitalul social al unei societati actiuni detinute de un asociat la alta societate ?
Ce forma de societate permite acest lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:28, 29 Septembrie 2009
Nu se poate.
Nu stiu daca e chiar asa. Aporturile in actiuni sunt de fapt aporturi de creante. Legea 31/1990 precizeaza ca:

Art. 16 - (1) Aporturile în numerar sunt obligatorii la constituirea oricărei forme de societate.

(2) Aporturile în natură trebuie să fie evaluabile din punct de vedere economic. Ele sunt admise la toate formele de societate şi sunt vărsate prin transferarea drepturilor corespunzătoare şi prin predarea efectivă către societate a bunurilor aflate în stare de utilizare.

(3) Aporturile în creanţe au regimul juridic al aporturilor în natură, nefiind admise la societăţile pe acţiuni care se constituie prin subscripţie publică şi nici la societăţile în comandită pe acţiuni şi societăţile cu răspundere limitată. Aporturile în creanţe sunt liberate, potrivit art. 84.


Prin urmare, aporturile in creante nu sunt admise la societatile in comandita pe actiuni, la SRL-uri si la SA-uri constituite prin subscriptie publica. Per a contrario, sunt admise la toate celelalte forme societare: societati pe actiuni, societati in nume colectiv, societati in comandita simpla. In toate cazurile insa, e nevoie si de aport in numerar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl aport in natura camelia chircu camelia chircu se poate infiinta un srl cu asociat unic, la care asociatul unic vine cu aport la capitalul social cu un pachet de actiuni detinute la alta societate? (vezi toată discuția)
Majorare capital social srl cu obligatiuni de stat mar.ro mar.ro Buna ziua. Se poate majora capitalul social al unui srl cu obligatiuni de stat la purtator in franci aur, emise de guvernul Romaniei in 1929 ? Care este ... (vezi toată discuția)
Aportul la capitalul social mocanumariamadalina mocanumariamadalina Actiunile detinute la o societate comerciala pot fi aduse ca aport social pentru constituirea capitalului social al unei alte societati comerciale? (vezi toată discuția)