In cazul in care firma cu sotul administrator unic este radiata prin faliment dar exista un teren ramas in patrimoniul ei (extras CF pe numele societatii) pe care lichidatorul l-a scapat din vedere la lichidare, sotia poate cere partajarea lui daca firma s-a infiintat, a functionat 10 ani si a fost lichidata tot in timpul casatoriei?
precizati care este situatia juridica a terenului respectiv ?
cum a fost dobandit ?
cine a semnat actele de vanzare-cumparare a terenului ?
modalitatea juridica prin care terenul a ajuns sa faca parte din patrimoniul firmei ?
@ Car3men, terenul a fost bun comun inainte de a fi trecut pe firma (a fost trecut la notar, nu apare in contabilitatea firmei, nici altundeva in actele firmei si nici banii respectivi nu apar in contabilitate ca fiind dati noua persoane fizice) pentru ca fizic nu i-am primit doar declarativ la notar am acceptat ca am incasat suma respectiva. Fostul sot a insistat sa trecem terenul pe firma citez: "sa para mai credibila", actele de vanzare le-am semnat amandoi la vanzator si doar el ca asociat al firmei la cumparator.
Mirela_2014, cand am scris administrator m-am referit la asociat, era a lui firma, al fostului sot.
1. Discutati intai cu sotul si rezolvati-o amiabil, pentru ca daca anuntati executorul il pierdeti definitiv amandoi.
Daca nu merge
2. Discutati cu un avocat pentru ca actul notarial a fost o donatie deghizata si nu s-au dat banii.
Amiabil este exclus, suntem in faza in care ne-am scoate ochii daca am putea :). La ce v-ati gandit cand ati amintit executorul? Apropo, tatal meu are inscrisa ipoteca pe terenul respectiv pentru un imprumut pe care l-a dat firmei (din pacate termenulin care putea executa creanta de 15.000 euro a trecut). Ce consecinte implica donatia mascata?