In cazul in care firma cu sotul administrator unic este radiata prin faliment dar exista un teren ramas in patrimoniul ei (extras CF pe numele societatii) pe care lichidatorul l-a scapat din vedere la lichidare, sotia poate cere partajarea lui daca firma s-a infiintat, a functionat 10 ani si a fost lichidata tot in timpul casatoriei?
Un contract de vanzare cumparare presupune PLATA unui pret, real sincer si serios, altminteri, actul este lovit de nulitate absoluta. Ati spus ca firma a fost executata. Daca nu s-au recuperat toate creantele firmei, la aflarea vestii executorul va scoate la vanzare si acel teren - deci pierdeti ambii - de asta spun ca chiar daca va scoateti ochii unul altuia, e vorba de bani si poate totusi rezolvati amiabil, altfel pierdeti ambii. La partaj puteti cere jumatate din pretul primit pe teren.
Imprumutul de 15.000 euro a fost dat in 2004 cu scadenta in 2006. Lichidatorul a aflat de teren, am vb cu el si a zis, citez: "ei ca n-am stiut eu de el inainte de finalizarea procedurii ...".