avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1181 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pot obtine credit ipotecar cu hotarare de partaj ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pot obtine credit ipotecar cu hotarare de partaj ?

Pot obtine credit ipotecar cu hotarare de partaj ?...pentru plata sultei ?

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:11, 30 Septembrie 2009
Buna ziua,

...pai si cum rezolvati problema ?
Va rog sa-mi spuneti si mie.
Eu zic ca trebuie sa existe o solutie...doar nu o sa vindem imobilul pentru simplul motiv ca asa vor ei si ca sunt incapatanati :(

Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
loanabelciu, utilizator
n'am nicio solutie din pacate.
speram sa va raspunda cineva si sa am si eu o idee.
deocamdata nu s'a terminat procesul, desi sfarsitul e inevitabil
sper ca cineva, vreun domn sau doamna avocat ne va indruma ce sa facem.
Actiunea dumneavoastra are ca obiect stabilirea cotelor de contributie ale fiecarui sot la dobandirea imobilului proprietate comuna si iesire din indiviziune sau doar constatarea cotelor de contributie?
Pana acum nu s-a judecat procesul de partaj, deci actiunea are ca obiect stabilirea cotelor de contributie ale fiecarui sot la dobandirea imobilului proprietate comuna si iesire din indiviziune...apoi daca va contesta cotele de contributie voi apela la expertul evaluator, voi face recurs (eventual sa-mi spuneti dvs. cam ce as mai putea face...)...eu sunt reclamantul...si stiti foarte bine ca va trebui sa platesc si taxa de 3 %...mai pot recupera ceva din aceasta taxa ?...de exemplu sa-i cer cheltuieli de judecata...

Multumesc, o seara buna.
1. Partajul profita ambilor soti, asa ca este un argument pt. modalitatea de suportare a cheltuielilor de judecata.
2. Din moment ce vreti iesirea din indiviziune, atunci daca bunul nu se poate imparti in natura ( ex. ap. de bloc etc ) atunci acesta va fi atribuit uneia din parti cu obligarea la plata unei sulte ( desigur daca se solicita atribuirea), daca nu, sistarea starii de indiviziune se va face astfel
- prin vanzare prin buna invoiala
- prin vanzarea la licitatie

Alte discuții în legătură

Cum se poate iesi din indiviziune ? loanabelciu loanabelciu Buna ziua, Am in comun cu fostul sot un apartament si as vrea ca dupa procesul de partaj sa raman cu apartamentul si sa-i platesc o sulta stabilita de ... (vezi toată discuția)
Partaj lorianca lorianca in partajul cu fostul meu sot mi s-a atribuit apartamentul cu dreptul de sulta in termen de 6 luni, eu nu am acesti bani, pot face credit ipotecar? ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament. sulta zatara zatara Situatia : sotul si sotia au divortat; in urma partajului apartamentul a revenit sotiei care trebuie sa plateasca o sulta sotului; au convenit sa vanda ... (vezi toată discuția)