avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1733 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Legislatia muncii si probleme ... Cotizatie pensie
Discuție deschisă în Legislatia muncii si probleme conexe

Cotizatie pensie

Buna ziua.....am lucrat in Italia 5 ani dar fara contract de munca....pt ca persoanele pt care am lucrat nu au vrut sa mi faca......in 2015 m am intors in tara.....intrebarea mea este.....eu ca si persoana fizica cu cetatanie romana pot incheia un contract de cotizatie la sistemul de pensii italian......asa cum am incheiat in tara cat am lucrat in Italia......sau alta forma de cotizatie la sistemul de pensii italia.....
va multumesc....

Alte discuții în legătură

Se poate intregi pensia din romania cu cotizatiile din italia? sarbuliliana sarbuliliana BUNA SEARA! As dori un raspuns la urmatoarea problema: mama mea este nascuta in anul 1949 si este pensionara din anul 2000. Are domiciliul stabil in Romania ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza anii lucrati in strainatate? yaherra yaherra Eu lucrez in italia cu contract de munca,si as vrea sa stiu ,la pensionare,cum se calculeaza acesti ani, ce procent se da,daca aici salarul meu e de 800 ... (vezi toată discuția)
Se pot adauga anii lucrati in romania celor lucrati in strainatate? ContSters59529 ContSters59529 Am lucrat inRomania intre 1965 si 1971. In total 6 ani cu carnet munca. Am plecat din tara iar in strainatate, unde acum am domiciliul, am lucrat 18 ani apoi ... (vezi toată discuția)