avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 414 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorit legal de 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorit legal de 10 ani

Dupa 10 ani de casatorie am dreptul la casa sotiei in caz de divort cu 2 copii?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:30, 10 August 2017
daca este bun comun da. daca este bun dinainte de casatorie este de discutat
Conf.art.339NCC"Bunurile dobandite in timpul comunitatii legale de oricare dintre soti sunt, de la data dobandirii lor, bunuri comune in devalamsie ale sotilor."Cu alte cuvinte,daca casa a fost cumparata in timpul casatorie este bun comun, daca a fost dobandita in timpul casatoriei prin mostenire sau donatie este bun propriu.
Dacă e casa sotiei, ce drept vreți, la ce drept va referiti? Și sub ce motiv vreți drept? Ca ati fost casatoriti 10 ani și i-ați făcut 2 copii? Nu, drept de proprietate nu aveți. Dacă ați i.vestit în casa, aveți un drept de creanta pe care puteți sa îl pretindeți timp de 3 ani de la despărțirea în fapt. Apoi se prescrie. Oricum, trebuie dovedit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort, partaj bunuri mobile AlexandruStefanuca AlexandruStefanuca Buna ziua. Ma aflu intr-un proces de divort si stiu ca toate bunurile dobindite in timpul casatoriei se impart egal ambilor soti. Pot eu cere un % anumit din ... (vezi toată discuția)
Divort dupa 19 ani de casatorie Iosif attila Iosif attila Buna Ziua! Am si eu o intrebare daca se poate afla raspuns ,pentru ca sunt casatorita de 19 ani si am doi copii unul de 17 si unul de 19 ani iar sotul meu ... (vezi toată discuția)
Partaj bandi2 bandi2 buna. vreau sa intreb,daca o femeie,a trait alaturi de sot,28 de ani,si acum vrea sa se desparta,deoarece sotul,vrea sa o dea afara din casa.se poate intampla ... (vezi toată discuția)