avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Antrecontract expirat Pact comisoriu grad 4
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Antrecontract expirat Pact comisoriu grad 4

Buna ziua.Am cumparat anul trecut un apartament si am incheiat un antecontract(cu pact comisoriu de gradul IV) prin care am dat in avans suma de 40000 euro, iar restul de bani(37500 euro) urmand a fi dati ulterior.Nu am reusit sa ma incadrez in termenii contractului, am contactat vanzatorul care a fost de acord sa-i virez banii prin transfer bancar ulterior datei stipulate in antecontract.Am transferat banii in mai multe transe pana la suma integrala.Vanzatorul, inainte de a cumpara eu apartamentul, a primit un avans pentru el de la o alta persoana care din motive personale nu a mai putut sa plateasca restul de bani asa ca a cerut restituirea avansului facand un act cu vanzatorul in aceasta privinta.Vanzatorul a acceptat, spunand ca ii va restitui banii in momentul vanzarii apartamentului in cauza sau pana la o anumita data.Acum vanzatorul nu vrea sa ii mai restituie banii si eu nu pot sa imi intabulez apartamentul deoarece procesul dintre cei doi a fost inscris in CF-ul apartamentului. Vanzatorul refuza sa incheie un contract de vanzare cumparare cu mine desi i-am cerut in repetate randuri,tot amanadu-ma.Ce pot face in aceasta situatie? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: raulbalaur , utilizator 20:06, 29 Septembrie 2009
daca vinzatorul a acceptat, in scris modificarea contractului de vinzare -cumparare, privind decalarea datei pentru plata restului de pret sau plata pretului in rate (dupa cum spuneti), va puteti folosi de o hotarire judecatoreasca care sa tina loc de act dee vinzare cumparare
In primul rand , nici daca doreste vanzatorul nu poate sa semneze un contract de vanzare-cumparare cu dvs la notariat intrucat in extrasul de carte funciara va aparea acel litigiu si notarul public nu va autentifica actul!
Dvs , atunci cand ati convenit cu vanzatorul sa ii platiti la o data ulterioara acele rate , ati incheiat in acest sens un act notarial?
Numai verbal dar am martori si platile s-au intins pe o perioada de 6 luni si eu inca stau in apartament

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare apartament cu achitare partiala uditza uditza Am un apartament de vanzare, iar cumparatorul nu are toti banii acum si nu poate nici sa isi ia un credit. Se poate face un contract de vanzare-cumparare in ... (vezi toată discuția)
Clauze in contract vanzare imobil privind transfer bancar iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune Buna ziua, am o intrebare privind transferul bancar si doresc sa stiu care este solutia ideala pentru vanzator si cumparator - eu fiind vanzatorul ... (vezi toată discuția)
Vanzare dispensare medicale prin notariat irina_stirbu2000 irina_stirbu2000 Dupa intrunirea comisiei de vanzare in care s/a stabilit avansul care trebuie achitat ,respectiv 15 % din valoarea totala iar restul de plata in 5 rate ... (vezi toată discuția)