avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Violare de domiciliu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Violare de domiciliu

Buna ziua !
Va rog sa ma ajutati pentru solutionarea problemei urmatoare:
-impreuna cu fratele meu suntem coproprietarii unui imobil alcatuit din doua corpuri de cladire si teren;
-eu sunt casatorita am trei fete, el este casatorit are doi baieti;
-eu stau intr-un corp de cladire, fratele meu in celalalt corp de cladire;
-de la o vreme, a inceput sa intre in curte, fara acordul meu, in lipsa mea si in lipsa fratelui meu (dar si in prezenta lui), fratele cumnatei mele (sotia fratelui meu).
Intrebarea mea este daca pot sa il reclam la politie in temeiul art. 224 din Codul penal privind violarea de domiciliu, sau ce trebuie sa fac pentru a fi linistita, deoarece nu pot lasa fetele singure (atunci cand ele sunt in vacanta) cand eu si sotul suntem la servici. Mentionez ca fratele cumnatei mele a iesit din puscarie destul de recent.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: adriana24 , utilizator 09:03, 2 August 2017
Buna ziua,

Puteti sa il reclamati la politie pentru violare de domiciliu, insa daca are acordul fratelui dvs. (care este coproprietar pe casa si teren) nu va primi o condamnare. Totusi, daca curtea dvs. este delimitata prin gard sau altfel de imprejmuire de curtea fratelui dvs., atunci aceasta persoana nu are ce cauta in curtea dvs. si poate fi cercetat pentru violare de domiciliu.
ati discutat cu el, ca va deranjeaza ? Sa vina cand e fratele dvs acasa, daca pe el il cauta. Discutati si cu fratele.
daca nu ajungeti la o concluzitie, trebuie sa iesiti din indiviziune, sa va separati curtea, daca e posibil.
Buna ziua !
Curtea nu este delimitata, iar in ceea ce priveste iesirea din indiviziune fratele nu dispune de bani ("deocamdata" spune el !), in acest caz trebuie sa ma adresez instantei (unde procesul este de durata, banuiesc !).
Dar daca suntem coproprietari, nu este normal ca orice persoana (in afara coproprietarului) care patrunde in imobil sa aiba si acordul meu ? Este suficient acordul unuia dintre coproprietari ?
Inteleg ca nu va primii condamnare (nici nu doresc acest lucru), insa nu i se poate pune in vedere de catre organele de politie ca nu are voie sa intre in acest imobil fara acordul tuturor coproprietarilor, iar in caz contrar sa fie acuzat de violare de domiciliu ?
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lovita in curte de o fosta cumnata raissa2007a raissa2007a buna ziua!mama mea a fost lovita in curte casei sale(acum se afla in proces de partaj) de o fosta cumnata,tatal meu fiind in spital la acea data.poate fi ... (vezi toată discuția)
Violare de domiciliu, incompetenta judecatoreasca ajutor andreicss andreicss buna ziua, ma numesc andrei, si am fost judecat pt violare de domiciliu, al 2,si condamnat la 3 ani cu executare pt o fapta pe care nu am comis o ! mai exact ... (vezi toată discuția)
Mari probleme inainte de succesiune lorefodor lorefodor Buna ziua, avem in momentul de fata o problema destul de mare in familie. Parintii mamei mele au decedat amandoi. La adresa unde au locuit ei a locuit ... (vezi toată discuția)