avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Blocare cale acces ieșire din scara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Blocare cale acces ieșire din scara

Buna seara! Este legal sa îți parchezi mașina in dreptul ieșirii din bloc? Din câte știu, acel loc nu se poate închiria/ rezerva la primărie întrucât este un loc in care pot interveni echipajele de urgentă in cazul unui incident. Este normal sa blochezi acesta ieșire? Care sunt temeiurile legale care interzic acest lucru? Ce măsuri se pot lua?
Cel mai recent răspuns: Carturarul , utilizator 23:40, 3 August 2017
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa furnizati date concrete si clare
Dv cunoasteti situatia dar daca nu o prezentati inteligibil,este greu a analiza
Initial afirmati
Este legal sa îți parchezi mașina in dreptul ieșirii din bloc?

Asupra legalitatii unui act a unei fapte sunt competente numai anumite autoritati
Daca este drum public,nu este temeinic a fi ocupat de vehicule stationate
Ulterior tot dv reveniti cu precizarea
Din câte știu, acel loc nu se poate închiria/ rezerva la primărie

Daca este domeniu public,autoritatea publica locala=primaria este autorizaa si competenta sa dispuna modul de utilizare si cu scopul legitim de locare fonduri la bugetul local poate concesiona anual locuri cu destinatia parcare auto
In final precizati
Este normal sa blochezi acesta ieșire?

Deci proprietarul vehiculului parcheaza auto in spatiu delimitat de primarie si semnalizat cu semn distinctiv,sau este vorba despre proprietar care din interese proprii sau tupeu intelege sa parcheze cat mai aproape de imobil ?
Este vorba despre un singur loc de parcare sau de mai multe spatii cu destinatia de parcare vehicule ?
Ce latime are drumul de acces ?
Buna ziua! Este vorba despre un vecin care și-a însușit locul prin care se face ieșirea din scara, a doua iesire din spatele blocului. Când ieși din scara trebuie sa te strecori cu grija pe lângă mașina acestuia și celelalte mașini care se afla in parcare. Dacă ai de carat lucruri voluminoase este extrem de dificil sa le manipulezi.In spatele blocului se afla o parcare in care se pot rezerva locuri de la primărie, semnalizate corespunzător. Dansul parchează acolo Numindu-l locul sau de parcare, cand pleacă la serviciu îl blochează/semnalizează cu niște bidoane de apa. Când am avut o renovare am parcat acolo pentru a-mi fi mai ușor sa descarc materialele, lucru care l-a deranjat profund, cerându-mi sa mut mașina de pe locul lui. A insistat sa-mi spună ca el parchează acolo de 30 de ani. I-am spus ca acela este un loc de acces și nu aparține nimănui, si am nevoie pentru o ora sa descarc materialele. Pana la urma, văzând ca nu am cu cine sa ma înțeleg am mutat-o. Lățimea este de aproximativ 2 m. Va mulțumesc pentru răspuns!
Blocarea cailor de acces este interzisa prin legislatia rutiera, deci puteti face o sesizare la politia rutiera.
Puteti sesiza si la ISU pentru blocare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcarea masinilor la bloc Chri Chri Buna ziua. Blocul in care stau are 4 etaje si 2 scari, fiind al doilea de la strada. Se intra pe o straduta lata doar cat o banda rutiera de drum public. De o ... (vezi toată discuția)
Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare in dreptul unui teren proprietate privata dianaozdal dianaozdal Am urmatoarea problema: ne-am mutat de curand intr-un complex rezidential din Voluntari si avem probleme cu un vecin care insista sa-si parcheze masina in ... (vezi toată discuția)