avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Intrebare legata tot de banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Intrebare legata tot de banca

Buna ziua,
Am o intrebare la dvs. legata tot de un credit. In luna Februarie am ramas fara loc de munca si nu am reusit sa ma reangajez pana in momentul de fata.
Problema apare cu un card la BRD. Am intarziat cu plata aproximativ 40 zile, si normal ca am vorbit cu cineva de la iei si am incercat sa explic ca voi putea achita datoria in data de 6 Octombrie, dar mi s-a raspuns ca este mult prea tarziu si ca vor trimite dosarul la executor. Am incercat sa-i explic doamnei in cauza ca nu am un venit stabil, doar ce colaborari mai prind si nu mi se garanteaza o data a platii.
Suma datorata este de 300 lei. Mai am si alte credite la care intarzii dar cei cu care vorbesc inteleg, si atata timp cat fac plati cat de cat regulat, nu ma ameninta cu executorul, cu toate ca sumele sunt mai mari.
In cazul acesta, daca ei trimit dosarul la executor azi dar eu fac plata Marti sau Miercuri, ce se poate intampla?

Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: remus39 , utilizator 23:03, 30 Septembrie 2009
Daca faceti plata in zilele urmatoare, puteti fi obligat cel mult sa achitati onorariul executorului. In rest, nu vi se poate mai intampla nimic.
In afara de a suporta niste costuri suplimentare care oricum vor fi mici tinand cont de cuantumul datoriei dvs (300RON) nu are ce sa vi se intample!
Am si eu o intrebare legata tot de banci:

Am un imprumut la banca romanesca la un moment dat mi sa cerut sa trec pe la agentul din incinta bancii sa completez un formular cu datele mele personale(cica un fel de reactualizare a datelor),am fost nevoit sa o fac si sa inteleg acest fapt ,insa luni 28 septembrie am fost sa achit o rata a tatalui meu la banca comerciala-la care bineinteles trebuie sa platesc de fiecare data o taza de 3 lei-regulile bancii.La ghiseul bamcii unde am dorit sa achit rata

(inapoindumi-se banii de rata)am fost trimis la unul din angajatii bancii sa ma ia in evidenta -facand acelasi lucr -dorea datele mele personale,daca lucrez unde lucrez s.a.m.d ,am acceptat crezand ca nu mi se va mai lua acea taxa de 3 lei(nu este mult dar nu vreau sa o dau.


Cand am intrebat angajatul bancii de ce le trebuie datele mel mi raspuns sec ca este lege data si ca aceste date le cere banca nationala a romaniei.


Tare as dori sa castig si eu ceva de pe urma acestor camatari!!!

Doresc sa stiu daca aceste date:

1: suntem obligati sa le dam ,
2:cum pot face ca datele mele sa fie sterse din baza de date a banci comerciale romane
3:de ce trebuie sa platesc de fiecare data cate 3 lei??
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
remus39, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns. Am crezut si eu la fel dar doamna in cauza a fost atat de.... scarboasa... ca alt cuvant nu-mi vine... ca am vrut sa verific.
remus39[/b

1: suntem obligati sa le dam ,
2:cum pot face ca datele mele sa fie sterse din baza de date a banci comerciale romane
3:de ce trebuie sa platesc de fiecare data cate 3 lei??


1. da
2. nu pot fi sterse, bnr ii obliga sa reactualizeze datele clientilor pt prevenirea spalarii banilor
3. pt ca nu aveti imputernicire pe cont, asa percepe bcr comisioane ...:((
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
new_2009, utilizator

Alte discuții în legătură

Executori judecatoresti si abuzuri in serviciu guz_marian guz_marian buna ziua ! am avut acel credit in euro cu ipoteca la BCR am primit o instiintare de la un executor ca o anume societate de recuperari credite a inzestrato sa ... (vezi toată discuția)
Există vreo penalitate pentru cumparator pe care trebuie să o plateasca vanzatorului in cazul in care banca vireaza mai tarziu banii ? CCT12 CCT12 Problema e că am facut credit imobiliar cu ipoteca prin BCR. Totul a fost ok pana cand, dupa ce am semnat contractul de vanzare-cumparare, banca a observat ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul dobanda legala inlineasofa inlineasofa Cat este acum si cum se calculeaza dobanda legala pentru neplata la scadenta a creante de la un client conform unui contract de cumparare-vanzare marfa? ... (vezi toată discuția)