avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Drepturi si obligatii administrator bloc si proprietar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Drepturi si obligatii administrator bloc si proprietar apartament

Buna !
Recent mi s a eliberat autorizatia de recompartimentare a apartamentului si s au inceput lucrarile. Administratorul insista sa i prezint toata documentatia ca sa verifice daca s a afectat / daramat structura de rezistenta ( grinzi si stalpi). Are acest drept ? Am eu aceasta obligatie ? In baza carei legi ?

Cel mai recent răspuns: Nicalai , utilizator 14:51, 9 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate sa ramana cu vrutul, ca nu are ce face. Aratati-i autorizatia, ca de aia ati obtinut-o, ca nu afecteaza lucrarea dvs rezistenta blocului.
Inca o problema ivita : o portiune din teava de apa rece e deteriorata si trebuie inlocuita. Pt acest lucru e nevoie sa se opreasca apa de la subsol. Insa administratorul nu da voie pana nu fac o cerere in care sa solicit acest fapt. E corect ?
:hammer:E tembel, amice! Vorba lui nenea Iancu.
elga50 a scris:

:hammer:E tembel, amice! Vorba lui nenea Iancu.

Asa am zis si eu ( + inca ceva :)) )
Ca mi se pare aiurea... daca s a fisurat vreo teava sau s a defectat un robinet si apa curge, ii inund pe vecini...eu stau sa caut foaie si pix sa fac cererea sau fug repede sa inchid apa ca sa nu se infiltreze si sa repar defectiunea? ??
Da, ii place DMH-ul (directia miscarii hartiilor), insa nu as baga mana in foc...
Pana nu patesti ceva in acest sens - adica fara foc nu iese fum, iaca sufli si in iaurt !
Eu am patit mai multe asemenea "chestii", mai ales la +/- persoane - aici sunt de-a dreptul terorizat. La noi in oras costul/persoana la salubritate este de 10 ,00 lei/ persoana, apoi repartizarea diferentelor la apa si costul energiei electrice se face pe nr. de persoane - deci ceva banuti se aduna...
Daca este vorba de o teava, repararea se face functie de urgente. Daca nu este o urgenta, de obicei, se anunta "asociatia", se merge la constatare defectiunii - daca este pe comun sau pe proprietar. Nu sunt probleme din aceasta cauza. Apa se opreste pentru o perioada f. scurta de timp - acest lucru fiind inteles de catre toata lumea.

In legatura cu predarea documentatiei privind recompartimentarea locuintei: va rog, nu mai fiti prea pretentiosi: faceti copii simple si predati-le asociatiei si stingeti conflictul...
trebuie observat daca comportarea este la fel pentru toata lumea sau are preferinta pt. dvs.
Succes!

Alte discuții în legătură

Cine trebuie sa repare defectiunea? StancescuGabriela StancescuGabriela Locuiesc intr-un bloc cu patru etaje, la etajul trei. In urma cu o saptamana, vecinul de la etajul doi mi-a reclamat ca i se prelinge pe perete, apa in ... (vezi toată discuția)
Asigurari-despagubiri marieta2404 marieta2404 Vi se pare normal in cazul in care inund un vecin noaptea(mi se sparge o teava), acesta cere despagubiri asiguratorului sau (ING) si acesta din urma (ING) imi ... (vezi toată discuția)
Daune provocate de vecinii din bloc Xantipa Xantipa As dori sa aflu temeiul legal in baza caruia pot actiona in instanta vecinul de deasupra apartamentului meu care,refuzand sa remedieze defectiunea de la ... (vezi toată discuția)