Buna ziua! Am o prietena ce are o fetita se 3 ani.Fostul ei partener,tatal copilului nu vrea sa recunoasca fetita in acte.Acesta i.a oferit ajutor material lunar fetitei,dar nu vrea sa isi asume ...nu stiu de ce...nu am un raspuns....Ideea e ca fetita va merge la gradinita iar mama ei isi doreste ca in locul liniutei sa fie numele tatalui.De cate ori deschide subiectul acesta cu el....incepe cu mici amenintari si vorbe care nu isi au rostul.Copilul e super ingrijit si iubit de catre mama!! Ea ar dori sa puna problema mai serios - in cazul ca tatal refuza incontinuare- sa deschida un proces.Exista sanse sa ii ia copilul?(astea sunt amenintarile lui....daca nu ii convine situatia el va avea grija ca fetita sa vina in custodia lui si domiciliul lui)....mama nu lucreaza momentan si locuieste cu chirie....Tatal are mai multe bunuri pe numele lui si e un fel de....persoana publica.O ameninta ca are prieteni sus pusi ce ii vor facilita castigarea procesului pentru ca ea nu are venituri.Ea a primit 1000 lei lunar se la el iar pana acum 1 an a avut ai banii de la concediul se crestere a fetitei plus ca este ajutata de frati,surori,parinti.... Va multumesc!
trebuie sa cantareasca mama copilului daca face actiunea....daca in interesul copilului ar fi sa fie asumat de tata , va primi pensie alimentara ( atentie ca veniturile sa fie legale!) si drept la mostenire dar si va trebui sa lupte pentru custodie unica daca nu vrea sa-i ceara tatalui acordul de fiecare data cand pleaca din tara