avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Inchidere Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Inchidere Intreprindere Individuala

Buna ziua,
In 2011 am deschis pe numele meu o II in vederea accesarii unor fonduri europene. Proiectul nu a trecut si am renuntat la idee.
Pe firma nu a existat nici un fel de document contabil, nu s-a incasat si nu s-a achitat nici macar un leu.
Practic, dupa ce am obtinut stampila am folosit-o doar in cadrul dezvoltarii proiectului, intreprinderea era un criteriu necesar la dosar. Nu am achizitionat nimic.
Proiectul nu a ajuns in faza finala deoarece mai aveam nevoie de un teren in proprietate de care nu am facut rost in timp util. Am putut sa iau doar in arenda.
Din 2012 de cand am renuntat la idee am uitat complet de aceasta intreprindere. In 2012 am facut o cerere de suspendare a activitatii.
Acum am primit o instiintare de la ANAF pentru plata unor contributii de 500 RON aferente anului 2012. Cred ca este vorba de CAS, inca am adresa de domiciliu la parinti si acolo am primit instiintarea.

Imi asum gresala de a uita de intreprindere si probabil sunt bun de plata, daca aveti alte sugestii, va rog sa imi spuneti.
Ce vreau sa stiu in primul rand e ce pot face acum pentru a evita si alte taxe ?
Ce pasi trebuie sa urmez sa inchid definitiv intreprinderea?

Mentionez ca din 2012 sunt angajat la privat si nu am mai avut absolut nici o legatura cu intreprinderea sau cu apicultura.
Proiectul era pentru masura 112- apicultura insa am renuntat la idee, nu am produs si nu am comercializat nimic.
Familiile de albine au ramas de atunci in proprietatea tatalui meu care se ocupa de ele si comertul se desfasoara pe PFA-ul lui.

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 August 2017
ottotavy, utilizator

Alte discuții în legătură

Plan afaceri 112 ALEXVALER ALEXVALER Buna ziua. Am un proiect pe masura 112 apicultura, accesat in sesiunea iunie 2012 si contratul de finantare semnat in noiembrie 2013 , in 30 de zile m-am ... (vezi toată discuția)
Am drepturi am in curtea mea? stupina la vecinul de alaturi alanda alanda Buna ziua, Va relatez pe scurt o problema cu care ma confrunt. Sunt proprietara unei case la tara. Casa are curte, gradina de legume si livada. Ca vecin am ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor in cadrul firmei raluca234 raluca234 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. Daca sunt incadrata ca si programator in cadrul unei firme, imi vine idea dezvoltarii unei aplicatii pentru telefonul ... (vezi toată discuția)