avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tatal refuza sa faca procura.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tatal refuza sa faca procura.

Buna ziua,
Tatal copilului nu vrea sa faca procura si nu stiu cum as putea sa il conving sa o faca. Copilul este nascut si crescut 4 ani in Anglia. Este inscrisa la scoala , ar trebui sa inceapa in Septembrie. Insa tatal refuza sa imi faca procura pe motiv ca sa locuiesc unde vrea el. Specific ca acum e in Romania copilul si fiind aici intre timp ne-am despartit.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Marutza30, utilizator
Bună ziua,

Nu îl puteți obliga să facă procură. Puteți însă începe un proces pt exercitarea autorității părintești exclusive, dar ca să aveți șanse trebuie să demonstrați că dvs puteți avea grijă de copil mai bine singură decât împreună cu tatăl (că e în interesul copilului să exercitați dvs autoritate părintească exclusivă). Luați legătura cu un avocat și explicați-i situația pe larg.
Ultima modificare: Vineri, 4 August 2017
Dana Fatol, Avocat
Actiune in instanta. Daca aveti dovezi privind locuinta stabila a copilului in UK e mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la custodie Patrycya86 Patrycya86 Bună seară, as dori sa va întreb eu cu fostul meu prieten avem o fetiță de 2 ani și 3 luni ...Și anul trecut ne-am despărțit. ..fetitA are numele lui ... (vezi toată discuția)
Bună seara, fiica mea are un copil, nefiind căsătorită, tatăl ... Georgel50+ Georgel50+ Bună seara, fiica mea are un copil ,ne fiind căsătorită,tatăl copilului muncește în Anglia și nu este deacord cu procura prin care fata mea să aibă ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)