avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 205 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie locuinta!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie locuinta!

Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Vecinii care locuiesc deasupra mea au inchiriat locuinta si au plecat din tara. In aceasta primavara au facut niste modificari,au scos cada din baie si au instalat o cabina de dus.De atunci,de cate ori chiriasii folosesc cabina,la mine se infiltreaza apa iar baia si bucataria,care au perete comun,s-au umplut de mucegai! Am discutat atat cu chiriasii[care spun ca nu este problema lor si mi-au dat numarul de telefon al proprietarilor],cat si cu proprietara,care este indiferenta si mi-a spus ca atat timp cat la ea nu sunt probleme trebuie sa chem eu un instalator si sa-mi rezolv problema,desi i-am explicat ca apa nu curge de jos in sus si defectiunea este la ea! In ultima luna curge tot mai multa apa,peretii s-au umplut de mucegai iar aerul este irespirabil,chiriasii nu mai raspund cand sunt cautati,iar proprietarii nu mai raspund la telefon,desi am informat seful de scara si asociatia de proprietari!
Va rog sa-mi spuneti ce pot face in aceasta situatie care m-a adus la disperare,pentru a-i face sa-si repare defectiunea,deoarece pe cale amiabila nu se poate rezolva?
Va multumesc si va doresc o zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: ContSters429609 , utilizator 09:27, 6 August 2017
In umila mea opinie dvs trebuie sa chemati instalatorul .Acesta va verifica si va stabili unde e defectiunea, nu trebuie neaparat sa fie de la vecinul de deasupra ,( poate fi de la ultimul etaj) De ce sa-l cheme vecinul care nu are ce sa-i arate, ca la el e totul ok?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2017
ContSters429609, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avand in vedere punctul mort in care va aflti generat de dezinteresul proprietarului si al chiriasilor acestuia,cel mai eficient pentru dv este sa incheiati asigurare facultativa a locuintei care sa cuprinda inclusiv riscul de inundatie
Cum precizati ca efectul de inundatie este des,asiguratorul la reperea evenimentului va deschide dosar de dauna,va va despagubi la valoarea prejudiciului constatat,urmand sa recupereze costurile prin actiune in regres impotriva proprietarului
Succes !
ynocentta a scris:

,va va despagubi la valoarea prejudiciului constatat,urmand sa recupereze costurile prin actiune in regres impotriva proprietarului
Succes !

Daca se constata ca "defectiunea " exista deja la data incheierii asigurarii,nu primeste nimic.
Si cum va dovedi ca proprietarii de deasupra sunt vinovati daca nu cheama un instalator sa constate unde e "buba" ? Daca iti ia foc casa nu chemi pompierii, te uiti de unde vine focul si daca s-a extins de la vecini te duci la ei sa cheme pompierii sau ii chemi tu ???
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2017
ContSters429609, utilizator
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri dar,asa cum am specificat in intrebarea mea,pana la montarea cabinei in locuinta de la etajul superior nu a fost nici o problema,infiltratiile au aparut imediat dupe aceea!?! Cat despre asigurare,nu am apucat sa o fac pentru ca abia am cumparat in acest an acea locuinta,iar in situatia actuala nu o mai pot face!Alta solutie pentru rezolvarea problemei nu mai este?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
la asociatie ati fost sa raportati problema? In judecata l-ati putea da pe proprietar formuland actiune "obligatia de a face " dar trebuie sa dovediti (nu sa presupuneti)ca defectiunea e la el, ca ati fost cu instalatorul sa repare si ca v-ati lovit de refuzul vecinului .Nu asteptati sa va rezolve proprietarul problema ,mai ales ca nu e in tara.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 August 2017
ContSters429609, utilizator

Alte discuții în legătură

Dauna apartament llp_llp llp_llp Locuiesc la parterul unui bloc si de aproximativ doua saptamani tavanul din baie s-a umezit progresiv si a aparut mucegai. Am luat legatura cu vecinii de ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)
Vecin necooperant Floarea  Meirosu Floarea Meirosu Deasupra apartamentului meu am un vecin căruia i s-a deteriorat ceva in instalația de apa,in urma căreia mi-a deteriorat mie tencuiala in baie. El fiind ... (vezi toată discuția)