avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi infiat

buna ziua
in anul 1978,am fost infiat de o familie cu acordul parintilor mei biologici.
Dupa o luna de la infiere, mama adoptiva a decedat ,dupa moartea mamei adoptive tatal adoptiv a cerut in instanta desfacerea infierii .
In urma sentintei de desfacere a infierii, parnitii biologici au fost obligati conform legii sa ma ia inapoi si am revenit la numele anteriorinfierii.Mentionez ca la data infierii aveam varsta de 10 ani si dupa moartea mamei adoptive am mostenit prin succesiune o parte din bunurile ei
In momentul de fata parintii biologici au decedat ,avand un frate as vrea sa stiu daca am dreptul la succesiune si la mostenire a masei succesorale de pe urma parintilor biologici.
Mentionez ca la data infierii aveam varsta de 10 ani si dupa moartea mamei adoptive am mostenit prin succesiune o parte din bunurile ei.
As vrea sa stiu daca este o diferenta intre infiere si adoptie si ce drepturi am nefiind specificat nicaieri daca am restranse sau depline
Multumesc



Cel mai recent răspuns: costiconstantin , utilizator 20:59, 6 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
MULTUMESC!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi ce se pot dobandi daca esti infiat sicaadrian sicaadrian Care este diferenta intre infiere cu drepturi depline si cea fara drepturi depline .Eu am fost infiat de tata la varsta de 26 ani.Anul acesta se face ... (vezi toată discuția)
Moștenirea copilului adoptat timpuriu timpuriu un copil adoptat poate sa mai mosteneasca familia biologica ? (vezi toată discuția)