avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... alocatie copil cu handicap
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

alocatie copil cu handicap

buna ziua. copilul meu a facut 18 ani in luna august.pina la virsta de 18 ani a fost incadrat in grad de handicap mediu (hipoacuzie) si primea o suma in valoare de 31 lei lunar si binenteles alocatia care era dubla(84 lei). acum la implinirea virstei copilului i s-a schimbat gradul de handicap fiind acum incadrat in handicap accentuat si beneficiind incepind cu luna octombrie de o suma de bani in valoare de 200 lei.copilul inca merge la scoala , in acest caz mai pot primi alocatia avind in vedere ca el a implinit 18 ani si este inca elev?multumesc
Cel mai recent răspuns: Lelia Ionescu , Contabil 09:16, 8 Octombrie 2009
Copiii încadraţi in gradul I sau II de invaliditate, precum şi copiii cu handicap beneficiază de alocaţie de stat pentru copii pană la implinirea varstei de 18 ani.
Tinerii in varstă de peste 18 ani beneficiază de alocaţie de stat pentru copii pană la terminarea cursurilor invăţămantului liceal sau profesional, organizate in condiţiile legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat pentru copil miilan miilan Buna seara, Am urmatoarea situatie: Sunt cetatean roman si lucrez in Statele Unite. Sunt casatorita cu un cetatean american. In mai 2008 am nascut un copil ... (vezi toată discuția)
Ce drepturi are un copil cu handicap nascut in alta tara? ro.mario ro.mario Buna seara ce drepturi are un copil nascut in alta tara care este purtator de handicap(ipoacusie bilaterale medio grave) pe teritoriu Romaniei si daca este ... (vezi toată discuția)
Alocație elev peste 18 ani ChirilescuAurora ChirilescuAurora Am un tanăr în plasament încadrat în grad de handicap accentuat iar pană la 18 ani a primit alocație dublă,apoi simplă motivand cei de la asistență ... (vezi toată discuția)