avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... montare camere supraveghere la intrarea in scara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

montare camere supraveghere la intrarea in scara blocului si in scara blocului

Am dori sa stim daca se pot monta camere de supraveghere de catre asociatia de proprietari a unui bloc atat in scara blocului cat si la intrarea in bloc, fara acordul tuturor proprietarilor. Si daca da, nu trebuie anuntat cu 30 de zile inainte de montare printr-un anunt in scris ? Va rugam deasemenea sa ne comunicati procedura intreaga de instalare: aprobare, firma , etc Va multumim anticipat.
Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
carmad, utilizator
Cel mai recent răspuns: dan jeler , utilizator 21:19, 9 Ianuarie 2018
Fiindcă este o investiție măricică și proprietarii sunt cei care plătesc ar fi indicat să aveți o hotarare a Adunării Generale , nicidecum numai o inștiințare .
Multumesc BEN 46 insa aceasta Hotarare nu exista pentru ca privind montarea camerelor este o ambitie a lor; daca se montau pentru siguranta locatarilor asa cum motiveaza ei , se montau in scara blocului si nu in afara ei. Procedura lor este ilegala cf Constitutiei, cf Legii 677, art.5, alin 2, cf Deciziei ANSPDCP, etc. Nu este posibil ca azi sa se faca sedinta de bloc si sa se anunte ca deja s-a facut contract cu o firma pentru montare si a doua zi sa se monteze. Cf Legislatiei in vigoare trebuiau macar sa anunte printr-o nota de instiintare acest lucru cu 30 de zile inainte. Ei ne-au anuntat luna trecuta ca vor camere si luni, 7 august ne anunta ca s-a incheiat contract. Instiintarea a fost doar verbal luna trecuta si atat. Au trecut cu 2, 3 luni inainte pe la toti locatariii sa semnam daca suntem de acord sau nu si eu nu am semnat. Consider ca si daca este proprietate comuna, nu se procedeaza asa. Este dreptul meu sa nu accept sin motive intemeiate . Va rog, astept si alte pareri privind aceasta problema. M-am mai interesat si cf celor spuse de mine si fiind si reale, ii pot chema in instanta. Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acum am aflat ca mi-au falsificat si semnatura pe procesul verbal incheiat luni la sedinta. Si nu este numai semnatuta mea falsificata. Daca nu le falsificau, nu puteau lua decizii cu mai putin de jumatate din locatari. Ca atare voi actiona in instanta.
trebuie sa aveti un motiv intemeiat sa nu vreti camere montate,parca ar vrea sa va faca un rau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme legate de repartitoare Kalynda Kalynda Vreau sa dau in judecata firma [editat] SA, cea cu repartitoarele, pt calcularea unor sume mai mult decat exorbitante reprezentand costurile energiei termice ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere casa scării și în lift PopeseuMMM PopeseuMMM Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării\", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa ... (vezi toată discuția)
Boxa la subsolul blocului gerhardt gerhardt Buna ziua. Stau intr-un bloc 10 etaje cu 3 scari. Suntem asociatie de proprietari. Scariile vor sa se separe juridic si financiar. Nu s-a facut asa ceva. ... (vezi toată discuția)