avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Camere supraveghere casa scării și în lift
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Camere supraveghere casa scării și în lift

Administratorii asociației de proprietari, au montat camere video la intrarea în ,,casa scării", (holul de la intrare în bloc), si in lift. Pe casa scării se află 42 de apartamente, eu fiind unul din locatarii asociației respective. La montarea acestor camere de supraveghere nici mie, nici părinților, care sunt proprietarii legali ai apartamentului, și posibil și altor locatari ai asociației, nu li s-a cerut acordul. Aveau dreptul să monteze aceste camere de supraveghere? Este legal că s-au montat aceste camere fără ca toți locatarii să fi fost informați, sau să-și fi dat acordul?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:54, 21 Decembrie 2018
Inainte de a initia o mereu actuala discutie despre camere de supraveghere la o asociatie de proprietari, ar fi bine sa dati o cautare, poate chiar aici pe forum si o sa gasiti raspunsuri gărleanu...
Bun, care ar fi problema dumitale in definitiv? Ajuta la ceva acest sistem de supraveghere? Va incurca cu ceva, spuneti-ne si noua, ca noi nu prea stim.
In schimb, aveti dreptate: montarea unui sistem de camere de supraveghere trebuie facuta cu aprobarea, macar a majoritatii proprietarilor din bloc si atentionare tuturor celor care intra in bloc despre faptul ca "obiectivul" este supravegheat video.
Pe de alta parte, daca acest lucru nu va ajuta la nimic, desfiintati instalatia si va paziti fiecare blocul, asa cum gasiti de cuviinta. Eu zic sa va mai ganditi!
Mult succes!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitiile in vigoare prevad ca pentru instalre sistem de supraveghere in imobil d elocuit in comun sa existe acordul individual al tuturor proprietarilor datorita caracterului datelor stcate de sistemul de supraveghere
daca un singur proprietar din imobilul de locuit in comun nu da acordul,legal nu se poiate instala sistem de supraveghere
Daca totusi la nivelul imobilului de locuit in comun a fost instalat sistem de supraveghere fara acordul tuturor proprietarilor sesizati oficial politia teritoriala,care pote impune fie parcurgerea procedurii legal prevazute fie dezafectarea sistemului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere video in blocuri Octav1996 Octav1996 Biroul executiv al unei asociatii de locatari poate impune locatarilor montarea unor camere video in scarile blocului? Precizez ca majoritatea locatarilor nu ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere lavinia_stoica lavinia_stoica Buna ziua! De circa 10 zile au fost montate la intrarea in scara blocului (in exterior), la parter si la fiecare etaj ( linga usile lifturilor) camere de luat ... (vezi toată discuția)
Camere de supraveghere in bloc fara acordul locatarilor anastasia7 anastasia7 Buna ziua, In blocul in care locuiesc, la ultimul etaj (etajul 4) sunt montate doua camere de supraveghere, doar la acest etaj; nu s-a facut sedinta pentru ... (vezi toată discuția)