avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari Codul Muncii

Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de incepere si de sfarsit a programului de lucru, este suficient daca pontajul salariatilor si Regulamentul intern, care prevede orele intre care se desfasoara schimburile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 9 August 2017
Evidentierea orelor de incepere si terminare a activitatii zilnice se face in condica de prezenta, pe baza careia se va intocmi apoi pontajul.

Evidenta se poate face si prin foaia de prezenta.

Ultima modificare: Marți, 8 August 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!

Spre știința mea, dacă angajatul desfășoară activități de teren sau în mai multe puncte de lucru, cum se evidențiază prezența în baza căreia se face pontajul?

Mulțumesc!
Depinde de prevederile din reg.intern.

In acest caz, in practica intalnita, unui angajatori au mentionat ca la inceputul programului salariatii trebuie sa fie prezenti la locul existentei condicii de prezenta, iar sfarsitul programului in functie de activitatea desfasurata fie la sediu vin, fie telefonic. Altii au mentionat efectuarea prezentei la pct de lucru.
Eu inteleg ca, zilnic, trebuie mentionata ora venirii si ora plecarii. In functie de acestea se evidentiaza in pontaj orele lucrate. Nu vad cum poate fi mentionata ora venirii sau ora plecarii in pontaj. Din pacate cred ca se va reveni la vechile condici de prezenta.

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta începând cu august 2017 anymaryh anymaryh Buna ziua, Cu referire la condica de prezență conf cerințelor începând cu august 2017: în art de lege nu precizează dacă trebuie neapărat pe format ... (vezi toată discuția)