avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... condica pontaj valabila?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

condica pontaj valabila?

buna ziua,
Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program de lucru inegal se lucreaza foarte multe ore suplimentare si salariatul cere compensarea lor cu timp liber sau cu plata lor si in momentul acela ti se spune ca ei nu iau in considerare pontajul respectiv, desi este semnat de peste 20 de salariati zilnic, ci ei iau in calcul o agenda / caiet al unui sef care cateodata uita sa te mai treaca sau cateodata nu este la serviciu si astfel pierzi ore lucrate si deci bani, este legal acest lucru? Adica sa aiba o condica la intrare pentru a avea o justificare in cazul unui control dar in realitate sa fie doar de forma?
Cum se poate proceda pentru a recunoaste orele/drepturile lucrate din condica de prezenta? Exista o lege care prevede ceva de acest gen?
*** Este legal, in cazul in care nu ajungem la o intelegere amiabila cu angajatorul, si ajungand la plangere ITM sau in instanta, pentru ce a vorba de orele suplimentare adunate in mai bine de jumatate de an sa prezint copii/poze de pe condica semnata de noi peste 20 de angajati zilnic?
Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Februarie 2019
iela100, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:43, 21 Februarie 2019
Codul muncii
Art. 119
(1) Angajatorul are obligatia de a tine la locul de munca definit potrivit art. 16^1 evidenta orelor de munca prestate zilnic de fiecare salariat, cu evidentierea orelor de incepere si de sfarsit ale programului de lucru, si de a supune controlului inspectorilor de munca aceasta evidenta, ori de cate ori se solicita acest lucru.
.....

La sesizarea ITM-ului /Intantei de judecata puteti atasa copii de pe condica semnata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj vs condica Elena_Denisa Elena_Denisa Buna ziua, in cazul in care este implementata/departament, condica de prezenta, semnata de catre salariat, zilnic, mai am vreo obligatie legala de a intocmi ... (vezi toată discuția)
Semnatura condica dinodana11 dinodana11 Sunt CMI-Cabinet medical individual si am angajat cu jumatate de norma kinetoterapeut ,care are program flexibil ,cand este nevoie ,la solicitari, Cum ... (vezi toată discuția)
Cim-program de lucru valentinaanghel valentinaanghel Buna dimineata! In contractele de munca cu norma intreaga sau cu timp partial la durata muncii este obligatoriu sa trecem ora de intrare si ora de iesire? Daca ... (vezi toată discuția)