avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... modificari Codul Muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

modificari Codul Muncii

Buna ziua! Avand in vedere noilor prevederi ale Codului Muncii, ca angajatorul sa tina evidenta orelor prestate zilnic de salariati, cu evidentierea orei de incepere si de sfarsit a programului de lucru, este suficient daca pontajul salariatilor si Regulamentul intern, care prevede orele intre care se desfasoara schimburile?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:54, 9 August 2017
Atat timp cat nu exista obligativitate de a folosi condica de prezenta/ foaie de pontaj, angajatorul este cel care va decide ce sistem va folosi.

Foaia de pontaj se poate adapta la legislatia actuala.
Da, dar exista obligativitatea evidentierii orei de venire si a orei de plecare, in fiecare zi si pentru fiecare salariat. Ori la ora actuala, in afara de un sistem electronic cu cartela de pontaj, doar condica de prezenta corespunde acestei exigente.
Se poate mentions in reg.intern ora de incepere/de terminare a programului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condica de prezenta obligatorie gabrielaion gabrielaion Conform OUG 53/04.08.2017 de modificare a Codului Muncii, devine obligatorie Condica de prezenta. Cum se tine condica de prezenta la angajatii care presteaza ... (vezi toată discuția)
Condica pontaj valabila? iela100 iela100 buna ziua, Daca angajatii unei firme au condica de prezenta la intrare si semneaza zilnic completand ora sosirii si ora plecarii si intrucat avand un program ... (vezi toată discuția)
Salut.o persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza ... antin antin Salut.O persoana angajata la buget vine la munca dar nu semneaza condica de prezenta.Condica se ridica dimineata la ora 7.Acel coleg munceste ,este prezent ... (vezi toată discuția)