avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua In urma decesului tatalui meu,au ramas pentru succesiune fratele,mama si subsemnatul.Vreau sa renunt la partea mea .In favoarea cui pot sa fac acest lucru si care este modalitatea????Va multumesc pentru timpul acordat.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 11:41, 9 August 2017
Din ce cunosc eu ( caz practic in familie identic ), renuntarea la calitatea de mostenitor nu se poate face in favoarea unuia din ceilalti mostenitori. Masa succesorala va fi impartita de mostenitorii care au acceptat mostenirea. Daca vreti sa cedati unuia din mostenitori, puteti accepta mostenirea, iar dupa dobandirea certificatului de mostenitor, partea dvs o puteti instraina oricui, inclusiv unuia din mostenitori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune casa - apartament 2 camere - bucuresti zona militari Palcu2012 Palcu2012 Buna ziua . As dori sa deschid succesiune la apartamentul in care stam . Parintii sunt decedati si nu a fost facuta succesiunea la nici unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi proprietate Anniemax Anniemax Buna ziua. Am o problema legata de o mostenire. Exista vreun act pe care il pot face prin care pot ceda unei alte persoane drepturile ce ar urma sa mi se ... (vezi toată discuția)
Drepturi succesorale vasilicablanita vasilicablanita Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni ... (vezi toată discuția)