avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 314 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi succesorale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi succesorale

Daca la moartea tatalui copiii au renuntat in totalitate la mostenirea revenita lor in favoarea mamei, la moartea acesteia , copiii renuntatori pot reveni asupra deciziei lor de renuntare initiala si sa imparta in mod egal succesiunea ramasa , atat in ceea ce priveste partea mamei, dar si partea tatalui administrata de mama pe timpul vietii ei?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 11:33, 8 Mai 2016
Renuntarea este totala, mama dispune in timpul vietii cum doreste de cota primita in urma renuntarii, o poate vinde, dona sau lasa testament oricui doreste.

Daca nu o vinde, doneaza sau lasa prin testament atunci copiii care au renuntat in favoarea ei pot beneficia atat de cota ce le revine din partea mamei cat si de cota la care au renuntat in favoarea mamei.

Topicul deschis este similar celui deschis aici
www.avocatnet.ro/content/for...
cu deosebirea ca nu mai precizati ca masa succesorala la care a renuntat unul dintre copii a fost impartita de mama cu ceilalti copii.
Va multumesc pentru raspuns! Mama a pastrat intacta mostenirea, asta a si fost invoiala noastra: sa se bucure netulburat de tot ce a ramas dupa moartea tatei, cu mentiunea sa impartim in mod egal intre cei doi frati, dupa moartea ei. Dar am auzit de renuntarea totala la care nu se poate reveni , chiar dupa decesul ei si ne faceam probleme, motiv pentru care am solicitat un raspuns . Daca era nevoie, ne gandeam sa facem ceva cat traieste mama, adica o donatie, vanzare a ei catre noi,copiii. Spuneti ca nu mai este nevoie, dupa moartea ei putem imparti intre noi, cei doi frati, fara probleme. Multumiri, Vasilica
Dupa deces se imparte masa succesorala tuturor mostenitorilor inclusiv celor care au renuntat cu conditia sa nu existe un testament in favoarea altor persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa mama ritaledi ritaledi fratele s-a preyentat la notar s-a obtinut certificatul de calitate de mostenitor acum 3 ani ,,masa succesorala fiind declsasrata inexistenta. Ulterior fratele ... (vezi toată discuția)
Referitor mostenire onciu_51 onciu_51 daca suntem 2 frati si mama iar la succesiune dupa moartea tatei am cedat mamei toate drepturile, adica ea fiind mostenitoare directa, dupa moartea ei noi ... (vezi toată discuția)
Mostenire Cristi Cristi Cristi Cristi Buna,as dori o informatie,cum se imparte un apartament cu 3 camere la 2 frati,mama celor doi frati traieste inca,tatal nu,tatal a lasat partea lui unuia dintre ... (vezi toată discuția)