avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Eliminare NIR-uri de catre organul de control
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Eliminare NIR-uri de catre organul de control

Societatea noastra a fost supusa unui control de fond ( de fapt este controlata cu regularitate din cinci in cinci ani) . In timpul controlului au fost date jos notele de receptie prin care am achizitionat produse vegetale din piata agroalimentara , materii prime ce ne sunt necesare in productia alimentara pe care societatea o desfasoara avand alimentatie publica cu un rulaj foarte mare .
Motivul eliminarii NIR-urilor a fost ca nu aveam nici un document atasat si asta din cauza faptului ca nimeni dar nimeni din piata agroalimentara nu elibereaza nici un document pentru marfa vanduta .Achizitia de materii prime de catre noi se face zilnic fiind vorba de materii prime perisabile adica proaspete folosite in productia de mancare calda -LEGUME-.
Preturile din NIR-uri sunt cele de sezon si exact cele pe care le-am platit.Nu s-a imputat pretul ci pur si simplu au dat jos achizitia de materii prime fara de care productia nu putea fi obtinuta. Noi am produs mancare , am vandut-o, am inregistrat toate veniturile si am platit toate taxele corect si care nu au fost mici deloc (aproximativ 100.000 , 00 ron la trei luni ) .Dorim sa facem contestatie la acest lucru deoarece noi trebuie sa platim inca o data impozitul adica proximativ 100.000,00 ron la care se adauga majorarile si penalitatile . Mentionam faptul ca se lucreaza dupa retete , ca ele au fost verificate , rulajul de materii prime a fost verificat , preturile de achizitie au fost verificate , stocurile au fost verificate si nu a rezultat nimic care sa nu corespunda sau sa se interpreteze ca am cumparat mai mult sau mai scump pentru a influenta impozitul pe profit.Pur si simplu s-a achizitionat strictul necesar cate un pic dupa nevoile zilnice si atat .
Cum trebuie sa sune contestatia si in baza caror articole de lege trebuie facuta ? De ce trebuie noi cei care platim impozite si taxe si salarii la multi oameni sa mai platim si ceea ce ar trebui sa plateasca altii pe care nu ii controleaza nimeni si nu au nici o treaba cu legislatia sau taxele
in tara asta ? va rog sa-mi raspunda cineva caci trebuie sa fac contestatiesi as vrea ca ceea ce scriu sa fie profesionalist nu sa fac mahala . Eventual sa ma pot adresa si instantei de judecata . va rog mult !!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 17:46, 10 August 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa stiti ca pentru achizitia de produse agro-alimentare exista un formular tipizat, Borderou de achizitii, care tine loc de factura si pe baza caruia se inregistreaza in gestiune materialele respective

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un restaurant se poate aproviziona cu marfa (materie prima) de la hypermarket ? invatacel invatacel Buna seara, Am un restaurant care se mai aprovizioneaza cu materie prima de hypermarket supermarket....(salate, faina, salam...etc..) cu factura. Dar am ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)