avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prelungire ccc pana la 3 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prelungire ccc pana la 3 ani

Buna seara .
Sotul meu este in ccc din noiembrie 2015 a lucrat la o firma si avea contract pe perioada determinata cand a intrat in ccc mai avea contract pana in luna decembrie el intrand in ccc la 1 noiembrie.
Acum doreste sa prelungeasca pana la 3 ani copilul fiind cu handicap grav.
Contabila refuza sa faca acest lucru.
Intrebarea mea este poate prelungi sau nu? Exista stipulat in lege tipul contractului in baza caruia poti prelungi ccc? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:05, 11 August 2017
Durata CCC nu o stabileste angajatorul, ci AJPIS. Pe baza certificatului medical care atesta existenta unui handicap la copil se prelungeste durata CCC pana la implinirea varstei de trei ani de catre copil. Angajatorul va prelungi durata suspendarii CIM .
OUG 111/2010
art.25
(1) Angajatorul are obligația de a aproba concediul pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1). Perioada de acordare se stabilește de comun acord cu angajatul.
.....

Ce sa mai suspende angajatorul daca a avut c.i.m. pe durata determinata?

art.49 C.mun.
...
(5) De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare contract perioada determinata AnGe121 AnGe121 Contract individual de munca pe perioada determinata, activ inca 2 luni.. Suspendare pentru concediu crestere copil pana la 2 ani.. Cum se procedeaza? Se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Am contract dterminat pe 6 luni prelungit inca 6 luni,am drept de somaj? claudiughebauer claudiughebauer La finalizarea contractului daca nu mi se m-ai prelungeste am 1 an de contributie,am drept de somaj??? Cei de la firma cum imi vor incheia contractul potrivit ... (vezi toată discuția)