avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ultraj
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ultraj

Vă rog să îmi spuneţi dacă un paznic de vânătoare, angajat de o filială judeţeană a Asociaţiei Generale a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi din România reprezintă autoritatea de stat şi poate fi victimă a infracţiunii de ultraj.
Mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:01, 2 Octombrie 2009
DA, atat timp cat reprezinta o autoritate.
Tocmai asta va rog sa-mi spuneti, daca reprezinta o autoritate.
Precizez ca nu este angajat al Ocolului Silvic ci al Asociatiei Vanatorilor si Pescarilor Sportivi.
STATUT: Art. 1 alin. 2 "Asociatia Generala a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi din Romania, denumita in continuare A.G.V.P.S., este persoana juridica de utilitate publica si de drept privat, apolitica, fara scop lucrativ, cu patrimoniu propriu, distinct si indivizibil."

Prin urmare, parerea mea e ca nu reprezinta autoritate de stat, fiind declarata doar de utilitate publica...deci, infractiunea de ultraj nu prea are legatura!
Ultima modificare: Miercuri, 30 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
NU reprezinta autoritate de stat, atat agentul de paza(paznicul de vanatoare) de la o asociatie de vanatoare,indiferent daca este AGVPS sau o alta asociatie de vanatoare si nici un agent de paza in general, atat de la Directiile judetene de paza,cat si cel de la sosietati specializate de paza , conform Legii nr. 333/2003 modificata.
Deci, acestia nu sunt subiecti ai infractiunii de ULTRAJ.
Succes!
Respectivul paznic nu reprezinta"autoritatea de stat",neindeplinind o functie care "implica exercitiul autoritati de stat"in sensul prevederilor art.239 c.pen.care sanctioneaza infractiunea de ultraj:
Ultrajul-art.239 c.pen:
"Insulta,calomnia sau amenintarea savarsita nemiljlocit sau prin mijloace de comunicare contra unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat,aflat in exercitiul functiunii,se pedepsesc cu inchisoare de la 3 luni la 4 ani.
...................................................................................................................................."

Alte discuții în legătură

Acuzat de ultraj marcica marcica In timp ce imi desfasuram executarea lucrari de arat pe terenul proprietate familiei am surprinsin tarlaua de soia invecinata doi indivizi care dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Marturie mincinoasa auser auser Buna ziua, am si eu o serie de intrebari: 1. In ce stadiu este un caz in care au fost citati martorii de procuror? 2. Acuzatul este cercetat pentru accident ... (vezi toată discuția)
Insulta vs ultraj Tarzan2012 Tarzan2012 Citind prin codul penal, am constatat ca insulta nu mai este infracțiune conform noii legislații penale, insa ultrajul este prevazut la art.257 C.P. Art. ... (vezi toată discuția)