avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... parte din site copiata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

parte din site copiata

Buna ziua,

Detin un site comercial, iar textele de pe el imi apartin. In site este un desen creat de un artist (nu poza preluata de undeva). Am descoperit cu surprindere ca o parte din texe si desenul au fost copiate pe alt site, comercial de asemenea.
I-am scris celui din contact sa le retraga si mi-a raspuns zeflemitor.

Nu stiu daca pot sa pun aici link-urile sa fie mai concludent.

As vrea sa-l dau in judecata, pot?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:58, 22 Octombrie 2009
puteti sa-l dati in judecata dar nu are rost.
si eu am un site si am vazut ca alte persoane mi-au copiat de pe el.
asta este...lipsa de bun simt.
Pai de aceea se inmultesc nesimtitii, si fac asa, ca nu-i chema nimeni sa dea socoteala.
Ce pasi ar trebui sa urmez sa-l chem la tribunal?
Artistul ar putea sa revendice incalcarea dreptului la proprietatea intelectuala.
[ link extern ]
Dv. nu puteti decat daca aveti un contract de exclusivitate pentru opera cumparata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
nucu$, utilizator
da, il puteti actiona in judecata atat in numele dumneavoastra, ca autor al textelor in cauza cat si ca reprezentant al artistului care v-a incredintat dreptul de reproducere si expunere al lucrarii, in cazul in care situl concurent nu a avut acordul sau de publicare.

foarte mare grija insa la cum va veti proba afirmatiile ;)
Problema mare este ca nu exista jurisprudenta in astfel de cazuri, legislatia nu este foarte clara si doar normele de drept generale sunt aplicabile. Adica daca nu aduci acte poti avea surpriza sa nu-ti accepte instanta alte probe.

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)