avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... parte din site copiata
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

parte din site copiata

Buna ziua,

Detin un site comercial, iar textele de pe el imi apartin. In site este un desen creat de un artist (nu poza preluata de undeva). Am descoperit cu surprindere ca o parte din texe si desenul au fost copiate pe alt site, comercial de asemenea.
I-am scris celui din contact sa le retraga si mi-a raspuns zeflemitor.

Nu stiu daca pot sa pun aici link-urile sa fie mai concludent.

As vrea sa-l dau in judecata, pot?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: George , Avocat 13:58, 22 Octombrie 2009
m-am uitat pe site-uri si concluzia mea este ca v-au furat ideea , iar pozele cu pricina vi le-au putut lua pt ca unul din ei a lucrat la/cu dvs.Parerea mea este sa schimbati parola de administrare a site-ului.Fotografiile s-au downloadat din Galerie sau Gestionare fisiere...si daca au facut-o e vina dvs.SCHIMBATI PAROLA
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2009
Gabriela Mitroi, Manager de securitate
nu a fost neaparat un colaborator si nici nu era nevoie de folosirea unor parole sau programe/actiuni hack, dupa cum se vede, pozele pot fi copiate clasic, click drepta pe mouse si actionand apoi comanda save image :)

in alta ordine de idei dar legat de cel ede mai sus, parca legea dreptului de autor prevede obligatia detinatorilor bazelor de date de a lua masuri de protectie ;), deci ar trebui sa aveti si un rol activ, de preventie a abuzurilor (TC, protectie soft) iar un cunoscator poate folosi lipsa acestora, atat in practica dar si in instanta intr-un eventual proces
Eu stiu de ce am facut remarca asta...doar dansul stie daca a fost sau nu colaborator sau daca se cunosc.Astept un raspuns : a fost sau nu.Atat
Nici macar nu-l cunosc, iar pagina mi-a facut-o un bun prieten, ce e si autorul desenului respectiv. Exclus orice colaborare, el (prietenul) e la fel de iritat ca si mine. Iar despre masuri de protectie.. nu e implicata nici o baza de date, sunt simple poze cu mine. O sa pun pe ele numele site-ului, dar orice se poate scoate/sterge in photoshop
orice site e o baza de date, deci si al dumneavoastra, iar prin baza de date nu se intelege numai o reproducere a unui catalog

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare grafica website osim sau orda? ana_tudose ana_tudose Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoarea situatie. Grafica site-ului meu a fost furata, la fel ca si conceptul de design al afacerii. Furtul este flagrant si ... (vezi toată discuția)
Drept de autor - fotografie personala utilizata comercial black_00 black_00 Salut, Recent am descoperit ca imi este folosita imaginea pe o coperta de carte a unui autor american. Cartea se poate gasi pe amazon: ... (vezi toată discuția)
Unde si cum chem in judecata persoana care a postat poze cu mine fara acordul meu? ZbarceaCristian ZbarceaCristian Buna seara, un individ anonim a postat pe site-ul lui poze cu mine de pe site-ul meu de socializare (facebo...) cand stau cu cutitul la gatul unui prieten ... (vezi toată discuția)