Detin un site comercial, iar textele de pe el imi apartin. In site este un desen creat de un artist (nu poza preluata de undeva). Am descoperit cu surprindere ca o parte din texe si desenul au fost copiate pe alt site, comercial de asemenea.
I-am scris celui din contact sa le retraga si mi-a raspuns zeflemitor.
Nu stiu daca pot sa pun aici link-urile sa fie mai concludent.
m-am uitat pe site-uri si concluzia mea este ca v-au furat ideea , iar pozele cu pricina vi le-au putut lua pt ca unul din ei a lucrat la/cu dvs.Parerea mea este sa schimbati parola de administrare a site-ului.Fotografiile s-au downloadat din Galerie sau Gestionare fisiere...si daca au facut-o e vina dvs.SCHIMBATI PAROLA
nu a fost neaparat un colaborator si nici nu era nevoie de folosirea unor parole sau programe/actiuni hack, dupa cum se vede, pozele pot fi copiate clasic, click drepta pe mouse si actionand apoi comanda save image :)
in alta ordine de idei dar legat de cel ede mai sus, parca legea dreptului de autor prevede obligatia detinatorilor bazelor de date de a lua masuri de protectie ;), deci ar trebui sa aveti si un rol activ, de preventie a abuzurilor (TC, protectie soft) iar un cunoscator poate folosi lipsa acestora, atat in practica dar si in instanta intr-un eventual proces
Nici macar nu-l cunosc, iar pagina mi-a facut-o un bun prieten, ce e si autorul desenului respectiv. Exclus orice colaborare, el (prietenul) e la fel de iritat ca si mine. Iar despre masuri de protectie.. nu e implicata nici o baza de date, sunt simple poze cu mine. O sa pun pe ele numele site-ului, dar orice se poate scoate/sterge in photoshop