avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit cheltuieli protocol
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

cheltuieli protocol

Buna ziua!...Bonurile de servire a mesei a singurului angajat( are cim cu timp partial si isi desfasoara activitatea in alta locatie fata de birou), incheie contracte,negociaza..etc.sunt ch. de protocol?pana acum le aducea o data la saptamana...acum le aduce cu decont de ch. o data pe luna....le inregistrez pe protocol sau se considera ch. proprie a salariatului?Venituri sunt destul de mari in urma acestor negocieri-contracte...dar aceste bonuri de masa sunt zilnice.....mese servite cu diverse persoane....
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 07:47, 2 Octombrie 2009
dupa cum ati descris, seamana mai mult a chetuieli de protocol ; nu vad de ce ar fi cheltuiala proprie a salariatului ;
Cheltuielile descrise de tine sunt in categoria celor de protocol; sunt deductibile "in limita unei cote de 2% aplicata asupra diferentei rezultate dintre totalul veniturilor impozabile si totalul cheltuielilor aferente veniturilor impozabile, altele decat cheltuielile de protocol si cheltuielile cu impozitul pe profit".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli protocol dida5801 dida5801 Am urmatoarea situatie: societatea are activitate turism/restaurant. Se marcheaza pe restaurant protocol.(mese servite ptr dif clienti ) Cum pot sa inregistrez ... (vezi toată discuția)
Inregistrare cheltuieli protocol mi_ta mi_ta Buna seara! As dori sa stiu si eu ce se poate inregistra ca cheltuiala de protocol la CMI. Multumiri anticipate! (vezi toată discuția)
Unde le incadrez?protocol sau nu? iuli-ana iuli-ana directorul societatii doreste ca zilnic angajatii tesa sa aiba din partea firmei o cafea dimineata, apa minerala 1 sticla de pers.si sucuri minerale. unde pot ... (vezi toată discuția)